Normális ha gázszag van egy házban?
Kintről belépve határozott gázszagot érzek. 45 négyzetméteres kis ház, 3 konvektor fűti. Nagyon régi konvektorok. Szerelő már többször is javította őket, és jobb lett, de még mindig erős gázszagot érzek, ha belépek. Aztán később hozzászokom, és nem zavar a szag. Csak a tudat.
A fejem nem fáj egyfolytában, csak időnként. Viszont elég álmos vagyok. Ez lehet a gáztól? illetve milyen betegségeket okoz hosszú távon?
Köszönöm a válaszokat. Sajnos nem én vagyok a főnök, de sikerült elérnem, hogy a legrosszabb konvektort elzártuk.
A co mérő biztos jó lesz nekem?
A CO mérő másra van, pont azért, mert az szagtalan, attól nem érzel gáz szagot.
Szerintem nézesd meg újra, mert gáznál robbanásveszély van.
Nekünk nincs konvektor, csak az előszobában a gázóra.
Amikor belépünk a lakásba, kifejezetten gázszag van az órától.
Nyolcvanezerszer megnézettük a Gázművekkel, soha nem volt szivárgás.
Viszont azt mondták, hogy az az anyag, amivel szagosítják a gázt, annyira intenzív, hogy ár beleivódott a csövekbe és azt érezni.
Hát nem tudom, ez már 25 éve így van és még élünk, akkor talán igazuk van.:)
Azért azokat a roskatag roncsokat nem ártana lecserélni, ami nálatok van.
Néha nekem is fáj a fejem és gyakran vagyok álmos, csak nincs gázszag.
A csövekbe valóban beleivódik a gázszag, csak az a baj, hogy az belül van, nem kívül, nem kéne érezni:)
Az óra körüli enyhe gázszag létező jelenség, de nem szokott gondot okozni.
Az előttem szólók tanácsát fogadd meg!
Ha van kedved kis kockázatmentes sikerélményhez, a helyedben azt tenném, hogy:
1. Teljesen elzárom a gázt, kieresztem a csövekben lévőt, közben jól szellőztetek, és megnézem másnap, hogy a jelenségek érzékelhetőek e. (Addig befűtök villannyal.)
Ha nem, akkor szivárgás van. Ha igen, akkor valami csak szaglik.
2. Visszanyitom a gázt, befűtök, hogy a csövek feltöltődjenek. Lezárom a konvektorokat (ha lehet, ha nem akkor mindegy). Majd egy konyhai szivacsban jól habzó mosogatószeres habot csinálok és egyesével az óra elötlőt a konvektorok bekötéséig (meg ha van más készülék annál is) végighaboznám a menetes cső toldásokat, hollandikat, mérőt stb. Ez lassú, de ha valamelyik habpamacsnál buborékokat látsz bugyogni, akkor ott bizony ereszt a rendszer. Ez után már biztos gázost hívnék.
4. A konvektorok ilyen ellenőrzése kissé macerás, de nem lehetetlen, csak szerelőnek kell lenni, hagyd inkább.
5. Ha valahol eresztés van, hívj gázost.
6. Ha az 1. pont szerint nincs gázszag, és a csövek habozása sem hoz bugyborékolást, akkor valószínű, hogy a gázkészülék ereszt.
Köszönöm a válaszokat! Most, hogy a konyhai konvektort elzártuk, ott nincs is gázszag. És a másik kettőnél is konkrétan érzem, honnan jön a gáz. Egyiknél csak a kapcsoló résznél, a másiknál középről is. Ha felhajtom a fedelét, jól érezhető.
Tudom, hogy régebben sok lakásban volt gázszag. Az érdekelne, hogy mennyi az egészségügyi határérték?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!