Per pillanat hajléktalan vagyok. Valakinek volna valami építő ötlete?
Esetleg nincs semmid amit zaciba vághatsz? Ha nem adna a munkáltatód pénzt? Bár egy próbát tényleg megér, aztán ha nem, akkor megpróbálni a zacit.
Pár hónapot biztos ki tudsz majd húzni szállón, egy kicsit összeszeded magad.
Ameddig a munkáltató felé tartozása van, addig nem tud váltani.
Kérdező, én is úgy gondolom, hogy próbálj a munkahelyeden aludni valamilyen formában.
Nyugat-Magyarországon vannak állítólag olyan munkahelyek, amik munkásszállást biztosítanak, már többektől olvastam és ott a keresetek is jobbak.
Ezt persze akkor tudod, ha a jelenlegi munkáltatóddal rendezted a sarad.
A 6000 km-re élő barátodtól próbálj kérni kölcsön, ha van bankszámlád, egy nap alatt megjön a pénz.
A vidéki rokonokkal is felvenném a helyedben a kapcsolatot, elvégre vészhelyzet van, hátha segítenének valahogy.
Én 1.5 évet voltam az után 8 éve, a legrosszabb benne, hogy egy idő után kicsit élvezi is az ember a "szabadságot" és ez is nehezíti a kimászást belőle... a társadalom pedig nem segít semmit...
Tény, vannak akik "jótékonykodnak" adnak levest, kaját, de valódi segítséget nem... a legalja, hogy Bp-n vannak olyan "jótékonykodók" akik tiszta tűt adnak...
Nagyszerű, ez ám a segítség...
Én az 1. Hónap alatt veszítettem el a munkámat és szerencsémre tavasz volt, így télre már megvolt a rutinom, hová lehet behúzódni, hogy lehet nem megfagyni... ismertem a környékbeli csöviket, azokat akik az erdőben laknak, ott szerettem nagyon... kartonpapír ház, tábortűz éjjel nappal, van neki romantikája...
Fél évvel később, mikor jött a tél akkor kezdtem magamhoz térni, hogy ez nem játék, innen még 1 év volt kimászni, teljesen nincstelenül... akkorra gyakorlatilag 2 nadrágom meg 1 pulóver volt minden vagyonom, kabátottakarót már lopni kellett...
Na neked idáig nem kéne eljutni...
Nézd első körben, lehet, hogy 6000km-re van barát, de ha valóban barát, meg lehetne próbálni segítséget kérni.. egy nagyon borzalmas élet küszöbén állsz, nem kell ilyenkor szégyellősködni...
Egy tesco parkolóban százasok elkéregetésével egy délelőt alatt 3-5000ret lazán össze lehet szedni, a gond, hogy mára már a biztonságiaknak el kell zavarniuk, plusz pl Bp-n a maffia eléggé felosztotta a várost, ki hol koldulhat, ha rossz helyen vagy, a tudtod nélkül is, akkor a következő pár napon-héten korházban fogsz lakni és szívószállal eszel... már ha kapsz enni...
Munkásszálló a legolcsóbb megoldás, én is azzal másztam ki, csakhogy nekem odáig is fel kellett verekednem magam, neked még van esélyed nem lesüllyedni...
Próbálkozz munkahelyeden, kollégáknál, a 6000km-re lévő barátoknál, most szállásra pénzre van szükséged, ilyenkor nem szabad szégyellősködni...
+ ha minden kötél szakad, most még biztosan van valami pénzzé tehető értéked... laptop, mobil, karóra, nike cipő akármi, munkásszállón jó eséllyel úgyis mindenedet ellopják, ami mozdítható, akkor inkább add el.
Jut eszembe, kaja... rengeteg pénzt meg lehet spórolni a kaján...
Ha van főzési lehetőség, rizs, gersli nagyon olcsóak, táplálóak, igaz unalmas, de szükség helyzetben olcsó jó megoldás...
Ha nincs lehetőség főzni, akkor zabpehely, vízben fel lehet áztatni, tökéletes kaja, puffasztott rízs is jó, de arányaiban drága...
Víz.. télen meg kell venni, jól jön egy flaska, laposüveg, mert melegen kell tartani... vagy keresni olyan helyet, ahol valaki megengedi, hogy melegen legyen tartva...
Sokan esnek abba a hibába, hogy sokszor a koccintós bor olcsóbb mint a víz... ha elkezded inni azt a szart, nem mászol ki belőle halálodig.
A kenyér kcal/érték arányban rettenetesen drága luxuscikk...
Pár hetet nagyon jól ki lehet húzni ezeken a kajákon, esetleg még tojással. (Nyers tojás nem szívódik jól fel)
Ha a cuccaid a munkahelyeden vannak, az jó.
Próbáld meg beutaltatni magad kórházba, biztos van valamid, amit érdemes lenne kivizsgáltatni és még hasznos is lenne.
Tudom, erőltetett ötlet, de jobb - és olyan, amit már előttem nem írtak volna le - nem jutott eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!