Lehet párás ettől a ház?

Régen láttam ilyen pontos műszaki rajzot.
Te szerinted mit lehet ebből kivenni?

Nyilván kiszárad a beton 15 év alatt, ha nem víz alatt van, esetleg esőerdőben vagy efféle :D
Nekem volt dolgom nedves betonnal. Tudod milyen 90%-os páratartalomra ébredni? 65-70% egyes házakban nem iszonyatos, hanem teljesen normális ilyenkor. Az előbb itt 70% volt az elsó szinten. Jó, ha neked lemegy 55-re, nekem most nem sokat ér a szellőztetés (igaz, főleg nappal szellőztetek). Majd télen, akkor leviszi, ha elég hideg lesz.
Ha nem lenne komoly párátlanítógépünk, majdnem penészedne a ház. De van. Ide kell, bár nedves nyáron akkor is baj van.
Neked is van emeleted, az jó, ott szárazabb levegő jön be szellőztetéskor. Ott mértél páratartalmat? Nekem most 60, jelenleg ez kiváló érték. De most már jön a lehűlésés az segíteni fog.
A tervezésnek semmi köze hozzá, a pára folyamatosan termelődik egy lakott házban és kint is bőven van. Mégis mitől száradna ki a ház? Jó, egyes fűtéseknél szárad, de én pl. villannyal fűtök, ami nem hat rá.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!