Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mitől ráz a víz? Vettünk egy...

Mitől ráz a víz? Vettünk egy nyaralót, ahol kútvíz van, a házba hidrofor hozza, és villanybojler melegíti. Ha tusolás közben hozzáérek a csaphoz picit mintha megrázna.

Figyelt kérdés
Ha van egy kis seb a kezemen, kézmosás közben csíp. Mitől lehet ez? És kit hívjak: vízvezeték- vagy villanyszerelőt?
2008. okt. 22. 09:49
1 2
 11/16 anonim válasza:
Nem tudom melyik országrészben laksz, különbözőek az árszintek. De a hibakép életvezszélyes. Szereltem néhány házat, az élet apróságokon múlik a villany esetén. Szerinted a szeretteid, vagy a magad élete mennyit ér?? Én nem gondolkoznék. A védőnulla nélkül bármikor katasztrófa lehet. S.O.S csináltasd meg. Kerül amibe kerül. De az összes elektromos kütyüt köttesd számottevő földelésre, "földszona?", bízom benne, hogy ezt értitek rajta. A klényege, hogy mélyre, 1-3 m-re levinni, letekerni legalább 5 fm alusodronyt.
2008. okt. 27. 19:59
 12/16 A kérdező kommentje:
Félreértettél. Nem az a kérdésem, hogy megcsináltassam-e, az természetes. Csak a munkadíját picit sokalltuk, de ha ennyi is, kifizetjük, ez nem kérdés!
2008. okt. 27. 20:11
 13/16 anonim ***** válasza:

Szia, én az első válaszoló vagyok.

Nem sok amit kér, feltéve, hogy lelkiismeretesen kiépíti a védőföldeléses rendszert. Gondolj bele: ezt egyszer kell megcsináltatni, az működik negyven-ötven évig, és legalább áramütés szempontjából biztonságban vagytok. Amire feltétlenül figyelj oda: kérjél számlát, rajta feltüntetve a munka megnevezését. (ha nem akar adni,azonnal hívjál másikat) Ez a legfontosabb!!!

Kérdezd meg, tud-e adni ÉVM jegyzőkönyvet az elvégzett munkáról.

Ha tudok segíteni, nyugodtan írjatok privit.

2008. okt. 27. 20:27
 14/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Ma már nyugodtabban alszom! :)
2008. okt. 27. 20:30
 15/16 anonim ***** válasza:
Megint én, csak most jutott eszembe: az összes védőföldeléses konnektorra köttessétek rá a földelést!!! (mosógép, hűtő stb.)
2008. okt. 27. 20:31
 16/16 anonim ***** válasza:

elnehidd hogy 20 V (volt)-től meglehet halni! ez nem a feszültségtől függ. lehet az 1000V is ha alig folyik áram

de 10mA (milliamper) már tuti halálos. ezért tudod a konnektorba is bedigni a fázisceruzát gondold el ott 230V van és a testeden keresztül záródik az áramkör.

2009. ápr. 17. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!