Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi lenne a megoldás?

Mi lenne a megoldás?

Figyelt kérdés

Kollégiumban lakok, és éjjelente olyan meleg van, hogy reggelre csupa izzatság a hajam és a ruhám. Van, hogy hajnalban is felkelek, mert olyan meleg van, de nem nyjthatom ki az ablakot, mert a szobatársaim fáznak. Nem takarózok be, nem bundás pizsoma van rajtam. Otthon eddig 20-21 fokban aludtam, itt kb 27-28 lehet. Már kezd idegesíteni, hogy minden reggel 'úszok az izzadságban.Tudtok erre valami megoldást? Légyszi csak normális válaszokat!

14/l

2017. okt. 10. 05:23
 1/7 anonim ***** válasza:
Tekerd le a radiátort.
2017. okt. 10. 07:52
 2/7 anonim ***** válasza:
33%

Ha amúgy is meleged van, miért alszol bundás "pizsomában"?

Elég egy bugyi meg póló.

És valóban le lehet tekerni a radiátort is.

2017. okt. 10. 08:53
 3/7 A kérdező kommentje:

1. A radiátort nem lehet letekreni

2. Nem is fűt annyira de ha legalább napközben egyet szellőztetnénk akkor már jobb idő lenne

2. Nem bundás pizsomában alszok, hanem egy vékony pólóban meg egy rövidnadrágban

2017. okt. 10. 11:41
 4/7 anonim ***** válasza:

Meg kell hogy jegyezzem, hogy ezzel a számolgatással kicsit nagyképűnek tűnsz.

A megoldás az, amit írtál, lefekvés előtt alaposan kiszellőztetsz, s az egész radiátort letakarod valamilyen vastag pléddel. Sokkal kevésbé tudja így leadni a hőt a fűtőtest.

Esetleg szólhatsz a portán, gondnokságon, nevelőnél, hogy este nem kellene 1000 fokra fűteni. (S panaszkodnak, hogy nincs pénz semmire, de a felesleges fűtésre érdekesmód akad.)

2017. okt. 10. 23:26
 5/7 A kérdező kommentje:

Kedves előző válaszoló!

Bocsánat a számolgatásos hozzászólás miatt, rossz szokás, de így jobban le tudom írni a gondolataimat és nem lesz olyan kusza a válaszom. Egy probléma vam csak ezekkel a módszerekkel: 3 szobatársamból 2 fázik amikor én megsülök

2017. okt. 12. 22:27
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha tényleg 27-28 fok van, és letakarod a radiátort, akkor is lesz szerintem 22-23 minimum. Ha valaki alszik, nem fázhat ilyen hőmérséklet mellett. S én már megfigyeltem, teljesen más az embernek a hőérzete akkor, ha egy 23 fokos, de éppen nem fűtött helyiségben van, mint amit fűtenek. Tehát ha letakarod pléddel a radiátor, a másik két egyén szerintem semmit sem fog észrevenni belőle éjszaka.

S írod, hogy három társadból kettő fázik. Te és a negyedik társ nem, akkor fele-fele. Kinek van igaza? Nekik? Miért?

2017. okt. 12. 22:56
 7/7 A kérdező kommentje:
Ma visszajöttem a koleszba, megint arra érkeztem meg, hogy semmi levegő sincs a szobában(meg úgy 27 fok) Kinyitottam az ablakot, elmentem mosdóba és mire visszaértem, be lett csukva. Most az letta kifogás, hogy a 2 "fázós" közül az egyik lázas és hogy legyek tekintettel rá.(már alapból nem vágom, hogy ha lázas, miért nem fekszik le és takarózik be) erre mondtam is, hogy én meg megpusztulok, olyan meleg van. Erre a nemlázas lány elkezdi, hogy ez egyéni szocprobléma és hogy lehetnék tekintettel másokra is.(meg még azt nem értem, hogyha fázik, takarózzon 2 bundás takaróval és húzzon hosszúszárú pizsomát, én aki sz@rrá izzadja magát, az már nem tud mit levenni) végül az lett, hogy becsuktam az ablakot és mondtam, hogy tessék, ha ennyire b#ssza a csőrödet.
2017. okt. 15. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!