Milyen bogár ez? Ma láttam süt befogtam egy bogarat és gözöm sincs hogy micsoda sose láttam még ilyet. Ha veszélyeztetve érzi magát akkor fel le billegeti a szárnyait.
a bogár jelemzői:
-kb 1 cm
-6 lábán ugyan olyan kampók vannak mint a cserebogárnak csak kisebb szabad szemel alig látható.
-a szárnyán fekete csíkok vannak de nem szabályosak
-a feje az egyik legérdekesebb része a tetején van két csáp és a szájrésze hasonló a szúnyogéhoz csak rövidebb vastagabb és a végén 1 pár rágó van.
-a másik érdekes dolog benne a farok része a potroha után jön egy kis farok annak más a színe is mint a potrohnak de ez a farok rész egy szinte ugyan olyan fullánkkal végződik mint a skorpióknak.
már mint az egész farok része úgy néz ki hogy böveben kifejtsem:
a potroh után elszíneződik majd leszűkül a vége utána tágul és egy kiseb eldeformált gömbe megint vissza szűkül majd még egy ugyan ilyen kisebb gömb és a legutulsó az ugyan olyan vastag mint a potroh után lévő de a végén van két rágó mint a fülbe mászóknál.
Tehát lényegében ugyan ugy néz ki a farok része mint a skorpióké azzal az egy különbséggel hogy a végén nem fullánk van. természetesen mind ez lekicsinyítve a bogár méretéhez.és ugyan ugy is hordja mint a skorpiok bekunkorítva a hát felé.
még esetleg annyit el tudok róla mondani hogy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!