Elmagyarázná valaki egy nőnek, hogy a villanybojler helyett érdemesebb lenne-e gázbojlert venni? Milyet jobb venni? Hőtárolósat vagy átfolyósat? Melyik miért jobb, mint a másik?
Az nem lenne megoldás a spórolásra, - ha egyedül vagy - hogy esetleg egy kisebb villanybojlert tetess?
Ha eddig 120 literes volt, akkor lehet elég lenne egy 80 literes is.
És akkor egy csomó gáz,- és kéményszerelési költségtől mentesülsz.
Egy személy esetén nem lehet akkora a kétfajta készülék fogyasztása között a különbség, hogy megérje belevágni, mert 100 év alatt lesz nyereséges.
1 főre elég az 50 l villany bojler is .Sokkal könnyebb a fűrdési hőfokot beállitani,ezáltal nagyon sok vizet tudsz megtakarítani .Gondolom fűrdésnél nem végig folyik a beállított meleg víz,szappanozáskor el van zárva .Majd kezdődik minden előről,hőfokbeállítás,és közben is folyik el a víz.Villanybojlernél szinte azonnal jön a kívánt hőmérsékletű víz .A villany bojlerek nagyon jól szigeteltek,több napig képesek megtartani a meleg vízet.
Aki kevés melegvizet használ,annak nem érdemes éjszakai áramra kötni. 45 foknál nem érdem magasabbra állítani a hőfokot,igy a vizkövesedés minimum szinten marad .
Az áramütés kivédésére meg pár ezerélt felszerelnek egy FI relét .Félnapos gáz,vagy áramszünetnél,azért még van melegvíz .
Szerintem gondolj meg egy ilyet. Nekem is ilyen van. Kis helyigényű, egyszerű, olcsó a bekötése, csak addig melegít, amíg használod a vizet. 20 Amper minden házban van, ami ennek kell, tehát nincs szükség teljesítményemelésre, de ezt egy villanyszerelővel meg tudod beszélni.
[link] (Az oldalon tévesen bojler van írva, de ez átfolyós.)
Itt a gyártó oldala. Böngészhetsz a termékeik között. [link]
Én az enyémet innen rendeltem: [link] . Korrektek, mert a csomagból, amit küldtek, lemaradt a szerelvény, amit jeleztem feléjük email-ben, és díjmentesen pótolták. Szóval nekem ezzel csak pozitív élményeim vannak.
Köszi szépen a jó válaszokat!
Igen, bent van a gáz és a fürdőszobában is ott van a bojler alatt a gázvezeték amire csak rá kellene csatlakozni. A kémény is a fürdőben van, csak nem ott, ahova majd kötni kell a gázbojlert.
De szerintem, ahogyan írjátok nagyon költséges a gázbojler bekötése, akkor inkább elfelejtem az egészet.
Vagy veszek egy kisebb villanybojlert, és ezzel le lesz tudva a meleg víz ellátás a lakásban.
Köszi szépen még egyszer!
Jaj, dehogy akarok én feketén csináltatni semmit.
Van nekem elég problémám így is.
Szóval ezekből adódnak a problémák egyes házakban, ahol feketén csinálták a gázbekötések egy részét.
Az viszont tényleg nem jó, ha nyílt égésterűt szereltetnék oda, ahol fürdök.
Köszi szépen a választ!
Nekem volt átfolyós gáz, nagyon utáltam, mert csak akkor melegített, ha erősen megnyitottam a csapot. De akkor még hideget kellett hozzá adni, zuhanyozásnál egyrészt vágott a víz, másrészt egy zuhanyzáshoz két kád vizet használtam volna (kicsi kádunk volt). A vízhőfok alacsonyra volt pedig állítva.
Kézmosáshoz se lehetett kevés meleget használni, mert akkor nem kapcsolt be a nyomáskapcsoló, hanem meg kellett nyitni emberesen.
Elektromos bojlernél meg lehet csinálni, ha nem kell konkrétan forró víz semmire, hogy letekered a hőfokot, és akkor használatkor csak minimális hideget kell hozzá keverni.
Minél kevésbé forró a víz a tartályban, annál kisebb a tárolásból adódó hőveszteség, és annál kevésbé vízkövesedik.
Lehet, hogy az lesz a legegyszerűbb megoldás, ha parapettes bojlert (falon kívülre szellőzőt) veszek, ha megtudom venni, (attól függ mennyibe kerül).
Ha nagyon drága lenne szakember által a felszerelése is, akkor hagyom a csudába az egészet.
A gázcső pontosan a villanybojler alatt van, abból az elgondolásból, hogy bármikor rá lehessen csatlakoztatni.
Most a vizet vezérelt éjszakai árammal fűtik fel, ha jól fejezem ki magamat.
#18-s Válaszoló!
Köszönöm a hasznos információt neked és mindenkinek.
Majd a bojlert még kisebbre fogom tekerni, most kb. olyan 40°C-os a víz hőmérséklete. Kevesebbet azért nem fürdök, majd csak módjával engedem meg a vízcsapot, igaz eddig is spóroltam a vízzel, a WC öblítéshez is szürke vizet használok.
Azzal is tudsz spórolni, ha lejjebb veszed a hőfokot.
Nem tudom, hány fokra van állítva és hány literes a bojler, de egy főnek 60-80 liter víz 50 fokra állítva bőven elég. Még azzal is lehet spórolni, hogy egy-egy napra kikapcsolod, amikor nem készülsz fürödni és hajat is mosni másnap. A bojler remekül megőrzi a melegséget, érezni fogod, ha elkezd lassan hűlni. Kéz- és fogmosáshoz tökéletes a langyos víz is.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!