Ha elektronikus eszköz (pl. laptop) esik a kádba fürdés közben, lecsap a biztonsági kapcsoló?
A balatonba már villám is csapott pár éve. Voltak sérültek, de mivel nem volt annyira közel, nem volt halott.
Ez igaz lenne, ha az áram lassan nőne, mondjuk papucsban totyogna bottal a kezében, minden lépcsőfoknál megpihenve.
Valamint, ha olvastad volna a kérdésedre adott válaszokat, ezt már nem írtad volna ide...
Sztrogoff, volt aki azt írta csak a gyengébbeket illetve a szerencsétleneket ölheti ez meg,volt aki azt írta,ez halálos. én csak biztos akartam lenni
Az lehetséges,hogy a házban nincs FI relé? 10 éve volt talán felújítva,megnéztem, de közelítőleg se ír olyan számokat semmi mint aminek lennie kéne.
Hát, néha nehéz elválasztani az ocsút a májtól, hogy keverjem a mondásokat. :)
Sajnos, lehet, hogy nincs FI-relé, bár pont nagyjából 10 éve lenne kötelező, és előtte s mindenki tudta, hogy nagyon előnyös szerkezet, és azért annyira sosem volt drága.
Sőt egy villanyóra van és egy fázis, ami pl. villanybojlerhez kevés.
13 éves koromig ilyenben éltünk. Az az 1 biztosíték 16 amper volt, és a 200l-es bojler ment róla. Volt még ilyen időzített cucc, hogy az éjszakai áram olcsó volt, és csak akkor mehetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!