Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha elektronikus eszköz (pl....

Ha elektronikus eszköz (pl. laptop) esik a kádba fürdés közben, lecsap a biztonsági kapcsoló?

Figyelt kérdés
Szóval,ha véletlenül laptop kábellel, vagy hajszárító, töltő stb. esik a kádba fürdés közben,lecsap a kapcsoló vagy sem? Hallottam róla,hogy emberek így halnak meg, de amire én kíváncsi vagyok,az,hogy a városokban,normálisan kiépített házakban is valós veszély ez? Vagy pedig ha baj is történik, a kapcsoló lecsap mielőtt komolyabb sérülést okozna? Kipróbálni nem tudom/akarom,és nem értek hozzá.

2017. aug. 31. 09:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
és mi van akkor-ne történjen meg-,ha valaki egy hosszabító segítségével a balatonba dob egy hajszárítót?
2017. szept. 3. 13:57
 12/18 anonim ***** válasza:

A balatonba már villám is csapott pár éve. Voltak sérültek, de mivel nem volt annyira közel, nem volt halott.

[link]

2017. szept. 3. 17:17
 13/18 A kérdező kommentje:
De ha a névleges halálos erősség 70mA, és a fi relé lecsap 30mA-nál, akkor csak a nagyon védtelenek(gyerekek,idősek) vannak valós veszélynek kitéve ha megcsapja őket az áram? Úgyértem,persze, szerencsétlen véletlenek vannak,én csak nagy átlagban kérdezem.megkockáztatni nem akarom ígyse úgyse
2017. szept. 4. 10:58
 14/18 anonim ***** válasza:

Ez igaz lenne, ha az áram lassan nőne, mondjuk papucsban totyogna bottal a kezében, minden lépcsőfoknál megpihenve.

Valamint, ha olvastad volna a kérdésedre adott válaszokat, ezt már nem írtad volna ide...

2017. szept. 4. 11:37
 15/18 A kérdező kommentje:

Sztrogoff, volt aki azt írta csak a gyengébbeket illetve a szerencsétleneket ölheti ez meg,volt aki azt írta,ez halálos. én csak biztos akartam lenni

Az lehetséges,hogy a házban nincs FI relé? 10 éve volt talán felújítva,megnéztem, de közelítőleg se ír olyan számokat semmi mint aminek lennie kéne.

2017. szept. 4. 14:14
 16/18 anonim ***** válasza:

Hát, néha nehéz elválasztani az ocsút a májtól, hogy keverjem a mondásokat. :)

Sajnos, lehet, hogy nincs FI-relé, bár pont nagyjából 10 éve lenne kötelező, és előtte s mindenki tudta, hogy nagyon előnyös szerkezet, és azért annyira sosem volt drága.

2017. szept. 4. 14:39
 17/18 anonim ***** válasza:
Régi építésű házakban nincs, hacsak nem volt felújítva. Sőt egy villanyóra van és egy fázis, ami pl. villanybojlerhez kevés. Olyan, hogy biztosítékszekrény, szntén nincs
2017. szept. 5. 11:47
 18/18 anonim ***** válasza:

Sőt egy villanyóra van és egy fázis, ami pl. villanybojlerhez kevés.

13 éves koromig ilyenben éltünk. Az az 1 biztosíték 16 amper volt, és a 200l-es bojler ment róla. Volt még ilyen időzített cucc, hogy az éjszakai áram olcsó volt, és csak akkor mehetett.

2017. szept. 5. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!