Mit csináljak a szomszédunkkal, mindig a kertünk elé parkol?
Bocsánat a kiírásért...
Van egy hétvégi telkünk, szemben behízelgő de tapló szomszédokkal. Nekünk nincs kocsijuk, nekik van. Eleinte csak néha-néha álltak át, minden féle indokkal (fűnyírás, stb.) most már amikor jönnek, automatikusan a mi házunk elé állnak be.
Nem azt mondom, mert a gyepemnek nem lesz semmi baja tőle. De mi van ha például hozzánk jönnek vendégek autóval? Meg eleve: Az a mi telkünkhöz tartozik, mi sem állnánk elé!(Mondjuk sajnos szerintem jogilag ez közterület, de akkor is ez egy hallgatólagos megállapodás- ki látott ilyet?)
Neki is van a háza előtt elegendő hely!
Már próbáltam szép szóval, nem használt. Feljelenteni nem akarom. Mit tehetnék még?
Nekem van kocsim és egy barátom hívott hogy gáz van Érden. Nekik épp még nem volt kocsijuk, de a szitu ugyanez volt. Péntek este odaálltam a kocsija elé, hogy egy centit nem tudott odébb menni (opel omega kombim van). Aztán hétfőn reggel elálltam. Hétközben ugatott haveromnak és az anyjának. Megint kimentem persze a szomszéd astrája ott állt. Idióta ott nézett a kerítésnél mi lesz és csak mosolygott. Épp vettem elő a vontatókábelt, amikor már szaladt is át, hogy ne tegyem és közben szitkozódott. Én 110 kg voltam akkor és ahogy jött közelebb elmúlt a nagy hangja. Megmondtam neki kerek perec, hogy szét fogom ütni-vágni a kocsijával együtt ha még egyszer meglátom ott. Azóta még köszön is :DD
Elnézést, ha primitívnek tűnik, de a szépszóból sokáig nem értett. Haverom meg az anyja nem az a balhés típus.
Teheted még azt is hogy szöggel kitámasztod a kerekeit. Vagy kiteszel rá egy táblát, hogy üzemképtelen, trélerrel INGYEN elvihető. Te honnan tudnád, hogy az más kocsija???
A lakótelepi lépcsőházunk minden oldalán virágoskert van, egy betonút vezet be a bejárati ajtóig. Húszmillió parkoló van az utcában, de mégis mindig van egy okos aki közvetlen elállja a betonutat a kocsijával. Mivel egy másfél méter szélességű bekötőről van szó, érezhető, hogy a kocsi elállja az egészet. Ha a biciklit kívánjuk betolni a lépcsőházba, akkor az a következő módon lehetséges:
1. felveszed a nyakadba a biciklid, átemeled a kocsi csomagtartója fölött mert ott kell a legkisebbet emelni, közben beslasszolsz a kocsi hátulja és a fa között a virágoskerten át a betonos részre.
2. biciklistől átmész a virágoskerten, persze a kis kerítést átrepülöd. ez különösen esőben kellemes, amikor nyakig süllyedsz a sárban.
Mivel a tököm tele lett már a sok hülyével, és mert a szélvédőn hagyott kérelem sem hatott rájuk, mostmár a kelleténél hamarabb veszem elő a kulcscsomómat, és az egyik nem használt kulccsal igyekszem minél közelebb menni az autóhoz, érdekes mintákat hagyva magam után a kocsi oldalán.
Ha 3szor-4szer odaáll, akkor ezek a csíkok igen tetemes méreteket öltenek, így egy idő után talán belátja, hogy biza megkarcolódik a kocsija ha elállja a bejáratot. Volt már olyan is, hogy az okos tulaj benne ült és úgy húztam meg... ne legyen már rohadt arra hogy 5 méternél többet gyalogoljon a tetves kocsija és a bejárat között...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!