Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ideiglenes lakcím kijelentés....

Ideiglenes lakcím kijelentés. Hogyan?

Figyelt kérdés
Saját lakásomból szeretnék eltávolítani egy ide bejelentett személyt, azt olvastam hogy csak akkor tudom kijelenteni hogy ha kiköltözött. De ha nem költözik ki, akkor hogy szüntethető meg a lakcíme, hogy ne tartózkodjon itt szerinte jogosan?
2017. aug. 5. 20:46
 1/3 anonim ***** válasza:
77%

Tulajdonos?? ha nem akkor mind1,hogy neki ott van a lakcíme,nem tartózkodhat ott jogosan.

Ez nem úgy működik,hogy ide vagyok bejelentve és jogom van itt lenni és te márpedig mint tulajdonos nem rakhatsz ki a fenébe.

2017. aug. 5. 20:59
 2/3 anonim ***** válasza:
Mióta van bejelentve? Mert 5 év után automatikusan lejár...
2017. aug. 6. 06:14
 3/3 anonim ***** válasza:

https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__egyeb-kerdesek__87677..

Itta link-ben szereplő estben sok volt a vita ezen-Addig nem hittek nekem még a tulaj utána nem járt és a második oldal legtetején lenem írta,hogy mi a helyzet.Ekkor már a többiek dacból is lepontoztak.Magyar szokás.

Ideiglenes lakcímet csak akkor adnak,ha már van állandó lakcíme.

Ha ő önszántából kiköltözött,kijelentette magát az állandóból,akkor az ideiglenes lesz automatikusan az állandó neki.Az állandó lakcímről,csak az ő beleegyezésével lehet kijelenteni.Ezt neked a hivatalban is elfogják mondani.

Ő neki csak lakhatási joga van,tulajdon jogot nm szerez a te ingó és ingatlan vagyonodban,de a lakhatását köteles vagy biztosítani.

Ha ez csak ideiglenes neki,akkor könnyebb dolgod van,mert van állandója,de ez is hosszú procedúra lehet a sok utána járással,ismétlem,ha nem változott neki időközben állandóra,mert az már kemény lesz.

2017. aug. 6. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!