Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kertesházaknál miért alakult...

Kertesházaknál miért alakult ki közvetlen járda mellé is építeni a házfalakat?

Figyelt kérdés
nem tudom hogy napjainkban építkeznek-e még így, vagy mind amit lehet látni régi időkből maradt meg, mi is olyan kertes házban élünk ahol a házfalak közvetlenül a járda mellett vannak, a kapu és az udvar rész pedig a ház "mellett" így pár centire az ablak mellett sétálnak el a járőkelők. nem tudom ki hogy van vele, szerintem rohadt rossz megoldás. irigylem azokat akiknek kerítés mögött van az egész, vagy ha legalább ilyen is, magasabb maga a ház, nekünk mindenki vállmagasságban van sajna. de láttam ettől rosszabbat is, ahol derékmagasságban van ablak. miért építkeztek így? nem igaz hogy nem fért volna el a telken, mert van mögötte olyan kert hogy még egy ilyen ház ráférne mint a miénk. és függöny ide vagy oda, zavaró hogy jönnek mennek bámészkodnak, szemetelnek az ablakpárkányra, kopogtatják az ablakot, részegen randalíroznak, hogy 1,5 méterrel arrébb nyomják a gázt az úton az autók hajnaltól dombnak felfelé stb... mi már így költöztünk ide hogy ez a házrész megvolt, aztán hátrafelé toldottunk hozzá egy keveset, de a szobám mégiscsak itt van, régi házelosztásban is szoba szerepe volt és nem hiszem hogy az azelőtt itt élő emberek nem vágytak volna nyugalomra a kevesebb autó ellenére is
2017. júl. 28. 14:40
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
90%
Valószínűleg más korszakból származnak a kerítésesek és kerítéstelenek. Más volt az építési divat.
2017. júl. 29. 06:04
 12/12 anonim ***** válasza:

Szerintem azért, hogy ki lehessen könyökölni az ablakba, és beszélgetni a járókelőkkel.

Vagy az udvarra kimenés nélkül lehessen figyelni a hazafelé jövőt.

2017. aug. 1. 05:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!