Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Felétek is szoktak a kisebbség...

Felétek is szoktak a kisebbségiek "vasat" kurjongatással kézikocsit tolni az utcán, vagy ez csak felénk divat?

Figyelt kérdés
Szinte majdnem minden nap jönnek.
2017. júl. 27. 12:56
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Nálunk is volt egy öreg bácsi, talán 5-6 éve még láttam, aki lovaskocsival járt. Pedig nem egy kis faluban lakom, hanem egy közel 200.000-es megyeszékhelyen.

Most inkább fiatalabbak járkálnak. De elég szakadtak. Az a kézikocsi is iszonyatosan csörömpöl, mert nincs rajta gumi, a felnin tolja. A kukákban is szoktak turkálni. Nem hiszem, hogy jutna arra nekik, hogy egy zsigulit tankoljanak.

A kerítésünk mellett az utcai járda szélén a csapadékvíz elvezető rendszernek volt két kb 34x34cm-es fém rácsa. Mind a kettő pár hete eltűnt. Most pótoltam, betonból csináltam neki fedlapot, hogy az erre járó emberek ne törjék ki a bokájukat. Persze öntöttem bele lyukakat hogy le tudjon folyni a víz. Tök jó lett, mintha oda tervezték volna.

Ma jött a szokásos csörömpölő kézikocsis kurjongató. Láttam az ablakból, hogy megáll, leguggol a lefolyóhoz, már készültem, hogy kimegyek rászólni, hogy hagyja békén, de akkor észrevette, hogy beton és nem vas, úgyhogy ott is hagyta.

2017. júl. 27. 19:39
 12/16 anonim ***** válasza:
És ma a rákot csinálnak a tollal??
2017. júl. 27. 20:45
 13/16 anonim ***** válasza:

az utóbbi 4-5 évben már nagyon keményen veszik a méh telepen leadott fémeket.

az ilyen csatorna fedlap és egyéb közterületi cuccok leadása már kemény börtön évekkel jár, mind az eltulajdonító, mint az átvevőre nézve.

rendszeresen látogatja a NAV őket.

hosszú évek óta járok méh telepre, múltkor vittem vasat, meg a havernak is a vörös rezét leadni, nem néztem át hogy az ökör égetett kábelokat is rakott bele.

talán 3 éve hogy nem lehet ilyet leadni.

konkrétan kizavartak a méh telepről az égetett kábel miatt.

2017. júl. 27. 20:51
 14/16 anonim ***** válasza:
Felénk nem gyűjtik,-lopják.
2017. júl. 27. 22:20
 15/16 anonim ***** válasza:
A tollat kitisztitják ès ujra visszatöltik párnahuzatba,csak mèg fillèrekèrt vagy általában müanyag edènyeket szoktak cserèbe felajánlani egy règi dunyháèrt amiböl tud csinálni 3-4 párnát,addig több ezer forintot kèrnek egy párnáèrt.
2017. júl. 28. 04:02
 16/16 A kérdező kommentje:

Ez nem az a szokványos utcai csatornafedél volt, ami mindenhol van.

Máshol ilyet még nem láttam. Élére állított laposvasból volt összehegesztve. A házaktól kifolyó esővizet összegyűjtő mélyedés fedele volt. Ez a mélyedés aztán a vizet egy PVC csövön keresztül kiviszi az úttestre a járdaszegélyhez. A szegély mentén pedig szépen belefolyik az utcai gyűjtőcsatornába.

Annak idején, jó 20 éve mikor felújították az utcánkat, végig így alakították ki. Elég egyedi megoldás.

Ha valaki önmagában csak azt a rácsot látja, szerintem nem gondol rá, hogy ennek valaha csatornafedél volt a funkciója...

Jó pár helyen hiányzik már az utcában. Volt aki úgy hagytam, más deszkával pótolta. Ha valaki fémmel helyettesíti, csak napok kérdése és az is eltűnik. :( Ezért gondoltam, hogy én meg betonfedlappal helyettesítem. A beton talán nem tűnik el. Igaz belül ezt is bevasaltam, de az nem látszik, na meg dolgozni kell vele, hogy valaki azt a pár deka vasat kinyerje belőle.

2017. júl. 28. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!