Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ti szeretitek a Balatont?...

Ti szeretitek a Balatont? Szerintetek jó ha van egy balatoni nyaraló, vagy nem?

Figyelt kérdés
2017. júl. 18. 15:06
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Imádom a Balatont, mert csodás emlékek fűznek oda, meg szeretem a hangulatát is.

De nyaraló nem kellene, mert nem tudnánk kihasználni az évi 2 hét szabi alatt. Kiadni nem szeretném, mert zavarna, ha mások használják az ágyamat, az edényeimet stb., egyébként is, ehhez a közelben kellene lakni és robotolni a vendégekre.

Abból a tizen-huszonmillióból, amibe ez kerülne, plusz az éves fenntartása, állagmegóvása, ha nagyon akarunk elmegyünk ott hotelbe/panzióba/magánházba, kipihenjük, kinyaraljuk magunkat és a gond legyen másé.

Nem kell füvet nyírni, tetőt javítani, ilyen-olyan adót fizetni, résen lenni, hogy ne törjenek be.

Ismerősök és rokonok garmadáját nyaraltatni, mert csak "leugranak" pár napra, természetesen ingyen, mert tőlük nem kérhetsz pénzt, de még a rezsijüket is fizetheted utánuk, ... szóval nem kell a Balatonnál nyaraló!

2017. júl. 19. 14:10
 12/12 anonim ***** válasza:

Dolgozó emberként nyaralót venni, fenntartani alapvetően nem éri meg.

Egy nyaralóra éves szinten ráköltenél legalább annyit, mintha befizetnél nyaralni valahova a szabadságod alatt, ahol viszont tényleg csak kikapcsolódsz, és pihensz, a saját nyaralóban töltött időd nagy része pedig nem a pihenéssel menne el, mivel ott ugyanúgy annyi a házi és a ház körüli munka, mintha otthon lennél. Emiatt rendszeresen le is kell járni, ami ugyancsak növeli a költségeket is (a le- meg visszautazásokkal). Mivel rendszeresen fenn kell tartani, emiatt mehetsz mindig ugyanoda, mivel így máshova elutazni időd sem nagyon lenne dolgozó emberként.

Én ezért nem vennék nyaralót, mert nekem például mindig ugyanoda menni nyaralni egy idő után unalmas lenne, ha meg végre eljutok szabadságra, akkor én tényleg nyaralni és kikapcsolódni szeretnék, nem takarítani, és kertet gondozni.

A saját nyaralónak pedig akkor is vannak fix költségei, ha nem használja az ember (adó, rezsi alapdíjak...).

2020. nov. 12. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!