Ti szeretitek a Balatont? Szerintetek jó ha van egy balatoni nyaraló, vagy nem?
Igazából sosem ragadott magával a hangulata. Ami igazából megalapozta ezt, az a szállások igénytelensége volt.
Mindegy, hogy szálloda, vagy magán-szálláshely volt, katasztrófa volt.
Sosem kerestem olcsó szálláshelyet. Fotókon kinézett ház-lakrész, tizenpár-évvel ezelőtt, talán napi 12e Ft, nem számított olcsónak. Lefoglalózva, utalással. Odaérünk, jön a magyarázkodás a tulajtól: az a lakrész most nem üres, de mutatja a másikat. Lépcső aljában feleakkora zug, doh- és pisiszag. 30-40 éves bútorok. Viszont abból a szempontból korrekt volt, hogy azonnal visszaadta a foglalót, mikor jeleztem, hogy nem szeretnénk itt eltölteni 1 hetet.
Persze, tudom, hogy vannak korrekt és megbízható szállásadók is, nekünk sajnos nem sikerült beléjük botlanunk. Több rosszat nem akarok írni a balatoni vendéglátásról, mert azután kapom az anyázásokat. :-)
Nem. Egyszer voltunk, tele van ökör turistákkal, drága, lehúzkodás megy ezerrel, a víz fel van kavarva, mindenki abba meregeti a valagát, eszembe sincs. Nyaralót pláne nem, odamész pihenni azért, hogy hallgasd a sok hangosan beszélő, utcán járkáló turistákat, este meg a bumbum mélyládát három utcával messzebbről? Nem....
És még az északi oldalon a hegyi nyaralók se jók, mert vagy szőlősgazda lakik melletted aki ott él, dolgozik, zajong, vagy pedig egy másik részeges, éjjelbe ordítozó nyaralós társaság a szomszédod.
Én ha pihenni akarok akkor minél messzebb megyek az emberektől. Persze van akinek a tömegnyomor meg a végtelen bulizás jön be...
Milliószor-milliószor jobb és szebb a Tisza-tó, az egy csoda!
Mégis el kellett adnunk az ottani nyaralónkat, mert rengeteg az ötszáz éve integrálódni képtelen egyén és így elviselhetetlen.
A családban van a Balatonnál nyaraló, majdnem a vízparton, hát mit mondjak, ... ingyen sem kellene ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!