Milyen spórolós tippeket tudtok? Jöhet bármi víz, villany, kaja stb.
Vízből csak annyit használj,amennyi feltétlenül szükséges! Öntözésre ne csapvizet,hanem kút/esővizet használj! Jön a legrégebbi szabály: zárd el a csapot! Ne hagyd csöpögni!
Az árammal is tudsz spórolni.Esténként húzd ki azt az áramot,amelyikre nincs feltétlenül szükséged,de ezt akár még nappal is megteheted.
Az élelmiszerrel a spórolás egész egyszerű.Csak olyat vegyél meg,amiben biztos vagy,hogy szükséged van rá,és megeszed/megiszod.Ha közben lejár,és ki kell dobnod,az bizony pazarlás.Spórolni tudsz vele úgy is,ha saját magadnak termeszted vagy állítod elő.
Újrahasznosítás.Nagyon fontos! Ne dobj ki mindent,amit első ránézésnek szemétnek találsz.Lehet,hogy később nagyon jól jön.Gyűjtsd szelektíven a hulladékot,hogy új tárgyakat állíthassanak elő belőle!Ezzel sem pazarolsz,és a környezetedben sem teszel kárt. :)
Remélem tudtam néhány tippet adni. :-)
Ha nem szeretnél mosóporra költeni 3 évig, vegyéé mosógolyót. Igaz, hogy először meg kell venni (6ezer forint), de 3 évig nem kell mosóporra költeni. Én már 2 éve nem veszek mosóport, csak öblítőt... Pedig van egy 2 éves kislányom (az ő allergiája miatt vettünk mosógolyót). [link] - vegyszermentes tisztítás (mi itt vettük)
Ja! És ha vízen is akarsz spórolni, vegyél víztisztítót részletre. Havi 4-5 ezer forint pár hónapig, és utána életed végéig ingyen van a tiszta víz, és még műanyag palackokban sem kell hazacipelni. Sokan ebbe bele sem gondolnak, mennyit lehet spórolni, azt hiszik az emberek, ez luxus. Pedig pont a palackos víz hazacipelése luxus! (A csapvíz meg nem fogyasztásra való...) Remélem, tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!