Injektálás. Megéri megcsináltatni vagy sem?
Sziasztok! Tanácstalan vagyok az alábbi problémát illetően. Szeretném kikérni a véleményeteket. Vettem egy házat. Az utcafrontra két szoba néz, ennek az aljzata homok és parketta volt. Ezt felszedtük tekintve, hogy le akarjuk betonoztatni. A homok az utcafronti részen minimálisan vizes volt, tehát nem por állagú, mint a szoba többi részén. A fal itt javítasra szorul, de nincs jele felázásnak, salétromosodásnak vagy egyéb kicsapódasnak. A kőműves azt ajánlotta, hogy ezt az utcafronti 9 métert érdemes lenne injektálni. Tekintve, hogy nem csinál ilyen eljárást, próbáltam utána nézni azon cégeknek, akik elvállalják. Kaptam árajálatot, ez nem is lenne vészes. De ki lett emelve, hogy visszavakoláshoz a sérült részeken csak speciális vakolattal lehet. Viszont ennek ára, ahogy néztem, igencsak borsos. És az ígyis szűkös keretemet eme kettő igencsak megterhelné. A kérdésem: 1. A fal jellemzése kapcsán szerintetek van e egyáltalán értelme injektálni?
2. Mi történik ha aima vakolattal történik a falazás? Segítsetek!!! Köszi.
Sima vakolat tényleg nem jó! Le fog jönni egy idő után, de a "salétrom" hamarabb meg fog jelenni. Csak légáteresztő vakolat megfelelő.
Nem írtad miből van a fal. Lehet olcsóbb lenne, ha alászigeteltetnéd a falat. Biztosabb és tartósabb mint az injektálás. Injektálni ott célszerű, ahol a falátvágás nem lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!