Kondenzációs kazán felülvizsgálatáért mennyi a reális ár és milyen időközönként érdemes megcsináltatni? Tavaly lett kiépítve a rendszer. Garancia feltétele évenkénti vizsgálat a szerviz céggel.
Kiszállással együtt 10eFt.
Kérdésedben a válasz...
Amúgy nem érdemes, hanem törvény által előírt kötelesség minden gázkészülékre az évenkénti ellenőrzés, csak ennek tényét a kutya sem ellenőrzi...
Amúgy meg ha jobb fajta, akkor úgy is kiírja, mikor kéri az átnézést.
Számlával volt ennyi, 1 hónapja.
Szétszedte, kitakarította, átnézte, gázt elemzett, beállította, szervizintervallum számlálót visszaállította, igazolást adott, számlát adott, én meg 10-et fizettem.
Elnézést, de az 1. válasz téves. A gázkészülékeket 5 évente, a csatlakozó vezetékeket 10 évente kötelező felülvizsgálni. ("A nemzetgazdasági miniszter 19/2012. (VII. 20.) NGM rendelete a gáz csatlakozó vezetékek és felhasználói berendezések műszaki-biztonsági felülvizsgálatáról".2012. szeptember 1-én lépett hatályba.
Magyar Közlöny 2012. július 20., 97. szám, 14116. oldal.)
Egyébként ez szigorítás az előző időszakhoz képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!