Mitől függ az hogy a jégkocka átlátszó vagy fehéres lesz?
A fehér nem fagyott át teljesen, mert nem volt addig a fagyasztóban. Ilyen a jégkása üdítő is. Az átlátszó már kemény, tömör jég. Egy fizikus jobban el tudná mondani, de ez a lényeg. A hó is vízből van, csak kristályosabb.
(Magam is meglepődtem, hogy tudom a választ.:))
A rengeteg gáz zárványtól lesz fehér a jégkocka. És könnyebben rágható.
Ha vákuummal, vagy kiforralással az oldott gázokat eltávolítod belőle, akkor átlátszó és zárvány mentesen tömör lesz. Nehezebben szétrágható.
Ha könnyen szétrághatót akarsz előállítani, akkor az a cél, hogy a csapból kieresztett víz még azelőtt megfagyjon, hogy az oldott gázok eltávozhatnának. Úgy tedd be a fagyóba, hogy közvetlenül a fagyó hűtőfelületének a fém felszínével érintkezzen a jégkocka tartó - hogy a hőátadás a legbensőségesebb legyen. Ne más megfagyott dologra tedd rá a jégkocka készítő tartót. És ne a dérre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!