Milyen anyaggal tudom bevonni a napelem cellát, ami rá is ragad és kellően meg is keményedik? És persze átlátszó és olcsó.
Vannak napelem celláim. Ezeket összekötöm és ráragasztom egy deszkára vagy egy műanyag lapra. A tetejére kellene valami, ami könnyű, olcsó, és lehetőlen nem egy különálló pl: üveg vagy plexi lap.
Valami ragasztó ami átlátszó, vagy műanyag amit rákenek és megkeményedik... Ilyesmi.
Parton áruházban lehet kapni vinil áttetsző fényes öntapadós fóliát .
Van 50cm széles, meg 1 méter széles, ezekből lehet vágatni akárhány métert hosszúságban.
Jó... lenne, ha nem lenne 2500 Ft 1 m2 és nem lenne a minimum rendelhető mennyiség 5-6 m2. Mert így ez nagyon drága.
De amúgy köszi tippet. :)
Nem hinném hogy fogsz találni olyan anyagot ami olcsó is, én már régóta gondolkodom ezen.
Az üveg jöhet számításba ami viszonylag olcsó, de akkor meg ott van a nedvesség elleni szigetelés, hogy az korrekt legyen, de még ez sem biztos hogy megfelelő, ha csak a fényhasznosító oldala felől szigeteled víz ellen, elvégre a hátulja is korrodálódhat.
Laminálni szokás még ezeket, de ha jön egy jégeső, nem tudom hogy fogja átvészelni egyben a sok cella.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!