Mit mond nektek az a szó: kommunális adó?
Benne van a nevében: kommunális. Tehát szemétszedés, szemétkezelés, szennyvízkezelés, közterület takarítás, stb.
Az egy dolog, hogy mindezeket megfizetjük már a szolgáltatások árában. De az önkoriknak kell a bevétel, így mindenféle adókat kitalálnak.
Ez egy olyan kitalált szó,amibe minden belefér,még a holdra szállás költsége is .Nem kell külön közölni,hogy ezt az összeget mire is fordították .
Vannak önkormányzatok,ahol ennek fejében valamilyen szolgáltatást csak nyújtanak .Pl,szemét elszállítása,nem kell fizetni garázs adót. DE már ez is kezd inkább kikopni .
Ilyen adót vetnek ki zártkerti ingatlanok után,megtoldva mező őri járulékkal,ahol mező őrrel sohasem fogsz találkozni .
Azt jelenti, hogylehúznak..
Mit gondolsz, miért tartanak?
Azért, hogy fizesd az adót.
Elég a cigókat eltartani, ehhez te is kellesz...
Félévente hatezer, itt ezt jelenti. Helyi adó a neve.
szóval, égnek állt a hajam, mikor az ingyenélők tájékoztattak, hogy ez az építmény után kivetett adó ! nem szemét nem, nem, nem ! ez a házam után kivetett adó ! de kérdezem az illetékes hereállású alkalmazottat, hogy miért nem építmény adó ? " azért mert az önkormányzat így szavazta meg !" ezek szerint én vagyok fogalom zavarban.
köszönöm szépen a hozzá szólásokat. megnyugodtam, hogy mégsem vagyok fogalom zavarban.
Ingatlanadót valóban nem lehet kivetni, de lehet építményadót és telekadót (máris le van fedve mindenfajta ingatlan)
Az építmény- és telekadó vagyoni típusú adó, a kommunális adó kommunális jellegű adó (ugyanúgy, mint az idegenforgalmi adó)
Az építmény- és telekadó alapja az építmény/telek nagysága, vagy korrigált forgalmi értéke; a kommunális adónál nem számít, mekkora a ház/lakás; darabszámra megy: ugyanannyi egy 60nm-es víz nélküli lakásra, mint (ugyanott) egy 500 nm-es full komfortosra (hacsak nem ad az önkormányzat valamilyen kedvezményt)
Tájékozódni meg inkább az interneten szoktam, mert az önkormányzatnál a felhők között székelők nemcsak lekezelőek, de sok esetben tájékozatlanok is.(Nem feltételezném, hogy direkt tájékoztatnak félre)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!