Nagyon durva dugulásunk van otthon, szerintetek most csináljunk?
Pár hete elsőnek csak lassan folyt le szennyvíz. Akkor Lidl-ös w5 lefolyótisztítót raktam a zuhanytálcába. Utána viszonylag lefolyt. Később a konyhában folyt le nagyon lassan. Akkor szifont megnéztem az tiszta. Fürdőben szintén tiszta volt. Ekkor kb. 1 liter sósavat öntöttem a konyhai lefolyóba. 1 napig ált benne, de nagy változás nem volt. Utána jött a búvár, domestos lefolyótisztító. Persze semmi. Azután csőgörényeztem mindenhol! A zuhanytálcában semmi szinte! Fürdőszobai csaptálban megint semmi szinte. A konyhában nagyon nehéz volt mert vagy 4 helyen elágazott a csővezeték, de ígyis 4,5 méterig a fővezetékig eljutottam vele!
Ezután két hétig távol voltunk. Mikor hazaértünk mostunk és az összefolyótól, zuhanytálcától kezdve az összes lehetséges nyíláson ömlött a víz mikor a mosógép leeresztette a vizet! Elárasztotta a fürdőt, az előszobát, kb. mindent. Büdös szennyvíz jött fel, fekete por, fehér tűrós valami. A párom szerint az fuga, ragasztó, festék, csempepor keveréke az, mert 1 hónapja mikor a bajok indultak azóta van dugulás, és akkor volt járólap lerakás, festés nálunk. Valami ötlet mi oldja ezt a kombót? Mr. Muscle-re gondoltam hogy azt még nem tettem bele. De hova öntsem? Kb. mindenhol dugul!!! Persze szakember lenne a legjobb, de irreálisan drága lenne így hogy mindenhol dugulásunk van... 50.000 biztos lenne. Sajnos pénzünk meg nincs rá. ( 7 hónapos terhes barátnővel, aki egy forintot nem kap, esélytelen összespórolni egy tisztító szakemberre) A lakás állami szolgálati lakás, ők mossák kezeiket oldjam meg én. Nem tudom nincs valakinek tapasztalata hogy ilyenkor van társasházi biztosítás, vagy benne van az ilyesmi a közös költségben? Bármi ötlet jó lenne....
A szakember előtt én Szi-Ti lefolyótisztítóval próbálkoznék. Gumikesztű és védőszemüveg, vagy álarc. Nátrium hidroxidot tartalmaz, feloldja a bőrt, az izmot, a hajat, de a szemedet is kiviszi, ha odafröccsen, szóval rendkívül óvatosan. Különösen úgy, ahogy én javaslom használni. Evőkanállal kanalazva a lefolyóra, forró(!) vízzel óvatosan belemosni, hogy haladjon minél mélyebben befelé. Az oldódás közben még melegszik az oldáshőtől, és rotyogva forr a lefolyóban. Minden lefolyóba egy teljes Szi-Ti-t belemosnék, hagynám reagálni 10-15 percet, aztán minden lefolyóba egy nagy fazék zubogó forróvizet öntenék utána, hogy leöblítse. Még WC pumpával is pumpálnám öblítés közben már.
Ha ez nem segít, akkor marad a szakember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!