Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen embert akarnak nevelni a szülők egy olyan emberből, akivel folyamatosan durva módszerekkel éreztetik, hogy amíg otthon van, ő egy senki?
Ha kulturáltan bele szeretne szólni akármilyen teljesen hétköznapi családi beszélgetésbe, vitába, döntéshozatalba, vagy véleményt szeretne alkotni mindennapos dolgokról, azonnal letorkolják, hogy "kuss legyen", "takony vagy még", "ne pofázz bele", "neked ebben a házban kuss van" stb.
Folyton ezt a megvetést, lenézést kapja. Bármiről is legyen szó, abban nem tud érvényesülést szerezni. Bármit mond, megjegyez, azonnal leállítják, hogy ő csak lapítson, kussoljon, és ne avatkozzon bele a felnőttek dolgába. Úgy érzi, hogy kisgyerekként kezelik, elnyomják, nem hagyják érvényesülni, s nem veszik emberszámba. De ha például valamit rosszul tudnak a családtagok, és ő kijavítja őket, azonnal felülbírálják, leugatják. Soha semmiről nem mondhat semmit, nem szólhat bele semmibe, s gyakorlatilag teljesen kirekesztettnek érzi magát a családon belüli folyamatokból. (Egy 24 éves srácról, a páromról van szó.)
Ennyiből az jön le, hogy komoly probléma is lehet a szülőkkel. Hosszú távon tönkreteheti a gyereket, akivel így foglalkoznak, egyszerűen lerombolják az önérzetét.
Ha 24 éves, megteheti hogy keres munkát, és elmegy otthonról. Én azt tenném.
sajna ogrék az ősei
meneküljön onnan ahogy lehet
te tartsd benne a lelket
Nálam a mai eset verte ki a biztosítékot, amin már teljesen kiakadtam:
A felfázásról volt szó az ebéd utáni kávézás, teázás alkalmával. A szülők váltig állították, hogy felfázni talpról lehet, majd a párom közbeszólt, hogy ez nem így van, mivel baktériumok jutnak bizonyos helyekre, s emiatt történik a fertőzés. Aztán a szemem láttára röhögték ki, gúnyolódtak rajta. Eddig a párom csak néhány esetet mesélt, de nem nagyon akartam elhinni neki, hogy a szülei állandóan szekálják mindennel, de most meggyőzött ez az eset.
És valójában minden ilyen apróságba belekötnek, leugatják érte stb. Teljesen ki vagyok akadva. Mi célja van a szülőknek ezzel a borzalmas magatartással, neveléssel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!