Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha veszek egy 85 nm es családi...

Ha veszek egy 85 nm es családi házat a 17 kerületben akkor arra mennyi az adó vagy valami mert nemt tudom?

Figyelt kérdés
A kérdés az mennyit kell fizetnem havonta vagy évente a rezsin kivül van valami dijtáblázat ?

#adó #házadó.
2017. jún. 12. 21:30
 1/5 anonim ***** válasza:
Vagyonszerzési illeték. A ház vételárának bizonyos százaléka, 5-8%-ig. Sajnos nem emlékszem pontosan. Mind1 is. 8.700.000ért vettem a kecót és 600.000 volt az illeték.
2017. jún. 12. 22:19
 2/5 A kérdező kommentje:
De ezt az illetèket csak 1 szer kell kifizetni nem? De ne nem kell minden honapban fizetni adót vagy èvente ? Hogy van egy lakásod? Csak egyszer fizetsz ès utánna csak a rezsit?
2017. jún. 13. 01:41
 3/5 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Itt van egy adó és egy illeték kalkulátor. Ki tudod vele egyszerűen számolni.

2017. jún. 13. 06:48
 4/5 anonim ***** válasza:

4% az illeték.

Egyszer kifizeted és kész. Nem kel mindig.

Viszont, amikor megkapod a kiszabásáról az értesítőt, akkor postafordultával válaszolsz írásban, az ügyiratszámot is feltüntetve.

Azt írod meg nekik, hogy "pótlék- és kamatmentes" részletfizetést szeretnél kérni" 24 hónapra. Erre ők küldenek egy táblázatot, azt kitöltve visszaküldöd nekik.

Majd kapsz egy végleges papírt, hogy hány havi részletet engedélyeztek. Az lehet 6-24-ig bármennyi. Ebben a levélben lesznek a csekkek is, azokat kell majd befizetned. Addig semmit sem.

2017. jún. 13. 09:30
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm csak ezekre voltam kiváncsi. Akkor a lényeg ha kifizetem azt a pénzt amit még hitelre kérhetek is. Akkor többet nem kell fizetnem . Nem olyan mint külföldön hogy havonta kell fizetni egy összeget a saját lakás után. Magyarország ilyen téren jobb . Köszi.
2017. jún. 13. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!