Lefolyó tisztító nem megy ki a túlfolyóból?

Igen, bűzelzáró a hivatalos neve, mert a szája vízben van és nem engedi a csőből kiáramló szagokat a levegőbe terjengeni.
Kivehető, mivel szereléskor utólag teszik be, alig valamivel hosszabb (1-2 cm) mint amit látsz is belőle.
Ezt pont a tisztítás miatt nem szokták beragasztani.

Hát sajnos az élet nem mindig ilyen egyszerű. Itt lehet valami alapvető tervezési probléma is van(talán kicsi a cső lejtése), vagy pedig annyira régi a cső, hogy valahogy beszűkült. Teljesen jó csak úgy lesz, ha szét lesz verve az egész.
De. Igazatok volt!! Sikerült kiszednem az L alakot. És azt csináltam, hogy beraktam vissza fölfelé és abba öntöttem bele a cuccot. Egy flakonnal próbáltam meg, de nem rossz, úgy tűnik ennél még így is többet igényel kicsit. Holnap megpróbálom többel. Most vettem egy csomó ilyet a rossmannban mert akciós volt :D De ha elfogy megpróbálom ezt az ecetest is. (Egyébként szódabikarbónát ennél sokkal olcsóbban is tudsz venni. keress rá)
De a lényeg, hogy nagyon köszönöm! És a természet is nagyon köszöni, mert jóval kevesebb vegyszerrel fogom tudni így megoldani, mint eddig :) Szuperek vagytok!

Vedd ki megint a bűzelzárót és egy nagyszájú csövet dugj be közvetlenül a lefolyócsőbe.
Abba szórd a szódabikarbónát, ha másképp nem megy, akkor egy tölcséren keresztül. Elvileg a lefolyócsőnek kell lennie valamilyen lejtésének, ha beleszórtál jó sok szódabikarbónát és utána az ecetet, az végig megy a csövön.
Záróakkordként, amikor már elhasználtad a fél kg./1kg szódabikarbónát és 1-2 üveg 20%-os ecetet és már nem is pezseg, önts utána trisós forró vizet, amilyet forrót csak tudsz.
Ha nincs trisód, mosodatószer is megteszi.
A szódabikarbóna+ecet kombó lazítja, szétszedi a dugulást, a forró lúgos víz leoldja a zsírdugót.

Azért gondoltam egyenes csőre, mert a bűzelzáró hajlított és nem hiszem, hogy olyan hatékony lenne, mintha a lefolyó direktben kapja az "áldást".
Végül is ha nem nem tudsz szerezni valami gumi, vagy műanyag csövet, akkor az is megteszi, talán olyan nagy különbség nincs, egy próbát mindenesetre megér.
Majd mesélj!
Kész! És jó :) Ecetből rohadt sokat belenyomtam. Ennyit nem kellett volna valószínűleg, csak úgy éreztem, hogy nem megy be amúgy elég mélyre a cucc. Belement 4 flakon... Szódabikarbónából egy háromnegyed kiló. Az elején úgy csináltam, hogy nagyon sok port betömtem amennyire bírtam az L alakba, meg amennyire tovább megy. de ez annyiban nem jó, hogy így az ecetnek már nincs hely és alig tudok ráönteni vagy visszajön. Szóval később márt csak néhány kiskanál szódabikarbónát raktam és sok ecetet hozzá. egy cső annyiból is jó lett volna, hogy akkor bátrabban lehet önteni az ecetet mert nem jön vissza.
Amit még nem tudtam, hogy mennyi trisó kell a vízbe. Szóval érzésre szórtam bele valamennyit. Mennyi lenne a jó?
Viszont a lényeg. Működik ez tényleg. Sokat raktam mindenből, de nagyon jól kivitte. Szóval nagyon köszi! Sikeres volt ez így :D
Most már csak az kell, hogy egy ideig kitartson :)

ŐSZINTÉN ÖRÜLÖK !!! :)
Elvileg a trisós zacskóra rá van írva, hogy mennyi az adagolása, na, annak legalább a dupláját!
Én csak úgy érzésre szoktam, azért nem tudok neked mennyiséget írni, ha sokra sikerül semmi baja nem lesz a csőnek.
Jóóóó forró 5-10 liter vízben keverd el és küldd a csőbe!
Ha időnként kiszódabikarbónázod, ha nincs is eldugulva, - amikor ráérsz, vagy eszedbe jut - 10-20 dkg-al és fél liter ecettel, (+trisós víz) soha nem lesz problémád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!