Egri Csillagok: 1. Éva Sopronban lakik el megy hozzá egy fél szemű ember ki ö? és mi a célja?
Szia!
Ő Iszaki Mehemed (gyaur nevén Lusta Dikk) egy bérgyilkos aki a Bécsi pasa utasírására el akarja rabolni Évát hogy ezzel tudják majd zsarolni Dobó Istvánt aki Éva nagyapja.
...aztak****...:)
Lenyűgöző...!
Maga Gárdonyi sem tudta volna ennyire tömören összefoglalni...
Na így ússza meg a lusta diák a kötelező elolvasását, sőt magát az olvasást is. Felelős, művelt szavazó polgár lesz belőle, amilyent a hatalom szeret, ha a közügyekről és minden egyébről saját meggyőződés helyett így tájékozódik.
De csak segítsünk neki, akárcsak a besoroló autósnak, aki látja, hogy a többi sorban áll, de azért előre megy a besoroló sávban, mert tudja, mindig akad "segítőkész, megértő", aki beengedi. Legközelebb már jogot formál rá, hogy ki nem érdemelt eljárásban legyen része. Ha mégsem sikerül elsőre, megsértődik, hisztizik. Így rontunk el minden értékrendet magunk körül.
4-es vagyok és nem tini, sok évvel ezelőtt nekünk is kötelező volt, el is olvastuk, gondolod, hogy egy mai tini évtizedek múlva is így fog emlékezni rá? Akkor még a tv volt a szenzáció, nem a digitális kütyük, olvastunk. És ezt a jó szokásomat meg is őriztem. Tessék szépen elolvasni, attól, mert kötelező, még nagyszerű mű is.
Sok múlik a tanárokon is, nekem nagyszerű tanáraim voltak, pedig szó sem volt akkoriban alapítványi és drága elit iskolákról. Közönséges budapesti, külső kerületi iskola volt, a komcsi állam által utált, éppen ezért oda kihelyezett tanárokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!