Vágyik még valaki csendes, nyugodt életre vidéken?
en, ill mi a ferjemmel. kb 2 naponta kerul szoba, hogy milyen jo lenne, ha lenne egy kis farmunk / telkunk valahol tavol(abb) a civilizaciotol, ami nem a vilag vegen van ( baj eseten lehet menni korhazba, nincs 100 kmre a bolt,gyerekeknek iskola, stb), de azert eleg tavol van ahhoz, hogy csend es nyugalom legyen.
allatokat tartanank, es kertet muvelnenk, napelemek biztositanak az aramellatas nagy reszet, lenne furt kut a kertben, hogy locsolhassunk es itassuk az allatokat ( akiket egyebkent biztos, hogy nem vagnank le mi otthon( csak tojasert tartanank csirket), hust nem fogyasztanek ( ferjem igen, de boltbol), a zoldsegeket magunknak allitanank elo :)
nagyon idilli lenne, egy kicsit tul idilli is. :) majd egyszer, nyugdijas korunkban :))))
az meg odebb van, mert meg csak 25 evesek vagyunk :D
Iiiigeeen!!
Azaz hogy nem teljesen úgy, ahogy leírtad. A se szomszédok, se semmi, az nem teljesen, azért embereket akarok látni. De saját kertes házat akarok, és már többször gondoltam, hogy én vagyok biztos az egyetlen, aki egy hatalmas kertet akar, és kertészkedni akarok! A szomszédok szóról, a jelenlegi társasházi garnitúra jut eszembe, azt soha többet!
Viszont legjobb lenne kisebb településen. A nagyváros kertvárosa nem tudom milyen A kistelepülést tudom. Az okés. Tanyára nem mennék. Húszévesen persze akartam, de ma már nem.
1.: Egy kb. 100 000-es városhoz 20 km-re lévő tanya ideális választás lehet. Napelem nem kell, szinte mindenhol van villany, vezetékes telefon, mobillefedettség, esetleg valamennyi mobilinternet, szemétszállítás.
A szomszédok tanyái 100 - 200 m-re vannak egymástól, így nem zavarjátok egymást.
Egyre kérlek, a közösségbe nem illő, környezetszennyező elfoglaltságot, céget NE hozzatok!
Pl. állandó dübörgés, mert neked úgy jó zenét hallgatni, vagy a Kft-d, amit más civilizált iparkörnyezet és a hatóságok nem tűrne el. Előbb utóbb úgyis rád töri az ajtót a környezetvédelem.
Az új jövevényeket a tanyai emberek nehezen fogadják be, ha zavarják a közösséget, akkor pedig sehogy sem.
Viszont, ha befogadnak, akkor összetartó, egymást segítő a közösség.
Szerintem erre szinte mindenki vágyik. Csak sokan be se vallják még saját maguknak se. A csend, a nyugalom az megfizethetetlen.
Én is eltudnám képzelni egy lankás hegy vagy domb oldalba. Körűl fenyő erdő, csupa zöld terület, és egy magán út vezetne csak oda.
Napelem nem azert kell, mert nincs villany, hanem h kornyezetkimelobb legyen ! :)
Amugy nem tudom h miert lett lepontozva a vAlaszom..
5.: A napelem előállítása környezetszennyező, de elhasználódása után is veszélyes hulladék. Nézz utána, ne hagyd magad félrevezetni a napelem lobbi által!
Ráadásul a megtérülése hosszú, ha egyáltalán megtérül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!