Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A háztartásban keletkezett...

A háztartásban keletkezett szilárd ételhulladékot hova dobhatom ki?

Figyelt kérdés
Tudtommal veszélyes hulladék de ez nem biztos és ő szeretném megkérdezni hogy hova lehet szerintetek kidobni?

2017. ápr. 3. 21:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%
Már hogy lenne veszélyes hulladék bármi, ami ehető?? Mehet simán a kukába.
2017. ápr. 3. 22:03
 2/12 A kérdező kommentje:

Pl a használt sütőolaj is veszélyes hulladék.

De viszont amiatt gondolom veszélyesnek a rajta keletkezett baktériumok illetve ha mondjuk az ember elmegy betegen egy étterembe étkezik és mondjuk ez a vírus nyálall terjed akkor az már fertőzés veszélyes hulladéknak kellene tekinteni.Illetve az ember saját baktériumai is lehetnek más emberek számára fertőzőek.

2017. ápr. 3. 22:24
 3/12 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem ha a használt tampont se kezeljük veszélyes hulladékként, akkor egy kis kajamaradék se okozzon fejtörést.
2017. ápr. 4. 00:24
 4/12 anonim ***** válasza:
40%

A saját baktériumaid nem fertőzőek más ember számára. Ami meg fertőző lehet, az nem saját baktériumod.

Egyébként tényleg veszélyes hulladéknak minősül, legalábbis nyugati országokban igen, és külön kis kukába kell gyűjteni (Angliában kis fekete, szürke tetejű kukába). A többi kukát kéthetente ürítik (felváltva, egyik héten ezt, a másikon azt viszik el), a kajásat minden héten ürítik.

Mo.-n nem tudom most mi a helyzet, de kérdezd meg a szomszédokat, akiknek van kutyája, disznaja (ha van), hogy áthordhatod-e nekik. Ha nem, akkor simán dobd a kukába, máshová úgysem tudod tenni.

2017. ápr. 4. 02:24
 5/12 anonim ***** válasza:
58%
Édes szívem, akkor a taknyos papírzsepi is veszélyes hulladék? :)
2017. ápr. 4. 10:36
 6/12 anonim ***** válasza:
72%
Biztosan nem veszélyes hulladék. Angliában sem hiszem, hogy veszélyesként kezelik. Azért gyűjtik külön, mert így könnyen újra lehet hasznosítani. Ha van kerted, a nagy részét te is komposztálhatod (krumplihéj, tojáshéj, kávézacc stb.). Ha nincs, akkor kuka. Lehet, hogy így is újrahasznosul. Pécsett például olyan a hulladékkezelési technológia, hogy a hulladékból kinyerik a szerves anyagokat és komposzt készül belőle.
2017. ápr. 4. 12:26
 7/12 A kérdező kommentje:
Angliában éltem 15 évet és ott az volt.Most jöttem haza és csak emiatt kérdem hogy itt mi a szabály.
2017. ápr. 4. 15:56
 8/12 anonim ***** válasza:
A mi iskolarendszerünkben lehet valami nagyon jó, ha ez mind tényleg igaz. Nyilván nem fog a romlott kaja járványokat rendezni, full értelmetlen a felvetés is. Már a britek is ekkora aggódógépek lettek??
2017. ápr. 4. 18:55
 9/12 A kérdező kommentje:
Igen,mivel ahol éltem ott bírságoltak meg emiatt.
2017. ápr. 4. 23:19
 10/12 anonim ***** válasza:
Azért veszélyes hulladék, mert ha kidobálod, akkor az mind megy a szeméttelepre, és ott fog rohadni, ami irtó büdös tud lenni. Meg odavonzza a legyeket, patkányokat, sirályokat, miegyebet. Azok meg széttúrják, széthordják, megrágnak mindent, elszaporodnak és fertőzéseket terjesztenek. Arra meg senkinek sincs szüksége.
2017. ápr. 5. 01:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!