Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan és min lehet spórolni...

Hogyan és min lehet spórolni a háztartásban ill. a mindennapi életben?

Figyelt kérdés
Ebben az évben nagyon össze kell húznunk a nadrágszíjat, úgyhogy bármilyen spórolási tipp érdekel! Amit eddig alkalmazunk: szinte minden élelmiszerből saját márkást veszünk, vagy mindig a legolcsóbbat, a tisztítószereket szintén. Mosószerrel nem tudom hogyan lehetne spórolni. De pl. sampont nem veszek, mert tusfürdővel is tudok hajat mosni.

2015. jan. 27. 19:25
 1/8 anonim ***** válasza:
79%

Ah pont ne az ételen spórolj. EGyrészt mert a legolcsobbak nagyrésze mesetrséges szinezék, és ízanyagok, amik rákkeltöek. Szóval egy rákos megbetegedés sem túl olcso mulatság.

Tísztítószerekböl csak akkor vedd meg a legolcsobbat ha az használ is. Pl mosogatószerböl a drágábbaból tényleg elég 1-2 csepp és mindent elmosol. Míg az olcsoból ráöntöd a tubussal és akkor sem mos rendesen.

Amivel lehet és kell spórolni az az energia. Soha semmilyen készüléket ne hagyj stand by módban. Ahol a tv meg dvd van bedugva tegyél egy kapcsolós elosztot és ahogy nem nézed a tv-t nyomd ki az egész áramot.

Ne égesd a villanyt feleslegesen, és mindenhol húzd ki az elektromos dolgokat mert kikapcsolt formában is fogyasztanak a legtöbbje.

Fütés csak ott füts ahol kell, de pl ne hagyd teljesen kihülni egyetlen helyiséget sem. Nem kell minden nap úszni vagy sokat tusolni. Söt igazából ha minden másnap zuhanyzol sem lesz semmi bajod és télen büdös sem leszel.

>Fogmosásnál ne folyasd a vizet. Fözz okosan ami megmarad fagyazd le.

Ha van kerted akkor minden féle zöldséget ültess tavasszal.

2015. jan. 27. 19:45
 2/8 anonim ***** válasza:
56%

Pedig az ételen lehet a legjobban spórolni. Figyelni kell az akciókat, és akkor vásárolni. Nem kell félkész ételeket, szószokat venni, hanem otthon készíteni. Fűszereket is természeteseket használj. Egyszerre végy nagyobb adag húst. Otthon csontozd ki, és fagyaszd le adagokban. Egyezerre több adagot főzz, a maradékot fagyaszd le. Szinte minden ételt le lehet fagyasztani. Még a kenyeret és a kelt tésztákat, pogácsákat is.

Kenyeret is otthon süss a sütőben. Olcsóbb és jobb, mint a bolti kenyér.

2015. jan. 27. 20:05
 3/8 anonim ***** válasza:
17%

ne fürgyé le!

ne egyél húst, mert az drága.

És nézz több közszolgálati tv-t, közrádiót, és megtudod, hogy nem is kell spórolnod, mert minél több adó van annál jobb mindenkinek.

2015. jan. 27. 20:20
 4/8 anonim ***** válasza:
75%

- villanyt lekapcsolni ha nincs rá feltétlen szükség

- tv-t lehet energiatakarékos módban üzemeltetni, és emellett mindig kikapcsolni ha nem nézitek, nem a háttérben úgy hagyni

- wc-t ha megoldható nem mindig teljes tartállyal öblíteni, nálunk szabályozható

- fogmosás, stb. mellett nem folyatni a vizet

- gyors zuhany fürdés helyett

- több napra főzni pl. 2-3 rengeteg gázt vagy elektromosságot megspórol attól függően milyen tűzhely van. Ugye óránként több kilowatt...

- kevesebb húst enni, a zöldség egyébként is egészségesebb

2015. jan. 27. 20:33
 5/8 anonim ***** válasza:
58%

Én a legtöbbet a pénzügyek nyilvántartásával, és optimalizálásval tudtam spórolni.

Pontosan vezetem a mérőóra állásokat, és követem a számlákat. Mindent akkor fizetek be amikor már tényleg közelít az esedékesség.

- átnézni a bankszámla díjakat. Számlavezetési díj, KP felvétel díj, átutalási díj. Mindig van olcsóbb. Ha több családtagnak is van, és van bizalom, akkor közösre váltani.

- Kábeltv, internet, mobiltelefon szerződéseket átnézni.

Megkeresni a legoptimálisabb sávszélességet, csomagot, tarifát, szolgáltatót. Esetleg a kedvezőbb díjjakért hosszabb szerződést aláírni.

- Kávézni, teázni csak munkahelyen (ha ott ingyenes)

- Tusolni a lehetőségekhez képest a munkahelyen, edzőteremben (tudom opcionális)

- Ásványvíz helyett csapvíz.

- Közlekedni kerékpárral.

Kaján én nem igazán tudok spórolni, és szerintem nem is érdemes. Amit a test megkíván tápanyag, vitamin azt meg kell adni, mert csúnyán visszaüthet.

2015. jan. 27. 21:42
 6/8 anonim ***** válasza:
46%

Nem tudom, város vagy falu, családi ház vagy panel.

Ami nálunk, faluban, családi házban bevált, és lehetett vele spórolni:

Esővíz gyűjtés nagy pléhkádakba

Ebből öntöztük a virágokat, vödrökbe szedve jó volt wc-t leöblíteni, illetve ha elég tiszta volt, akkor mosáshoz is használtuk (sokkal puhábbak voltak utána a ruhák, mint "normális" vízzel mosva)

Fűtésen úgy spóroltunk télen, hogy napközben ha senki nem volt otthon, akkor kikapcsoltuk a fűtést. Be volt programozva, hogy ha mondjuk mindenki 5-kor ért haza, akkor 4-kor bekapcsolt magától, hogy mire hazaérünk kellemes legyen, 19-20 fok is bőven elég, mindenkin volt zokni, papucs, és pulóver is, így nem fáztunk. Azokat a szobákat, ami annyira nem használtunk, lezártuk, ott nem volt fűtés(pl. nappali). Az esti családi központ a konyha volt, ott tv-ztünk, anya főzött, tehát meleg is volt, konyhaasztalnál tanultunk. Így a villanyon is spóroltunk, mert nem 3 helyiségben égett a lámpa, csak egyben. A közlekedőt se fűtöttük, éjszaka ha valaki ki akart menni, akkor köntöst húzott. Éjszakára a hálószobákban picit kisebbre vettük a fűtést, mint kellene, alváshoz meleg pizsi, zokni (ha bírja a lábad) + pléd tökéletes.

2015. jan. 28. 13:12
 7/8 anonim ***** válasza:
45%

Érdekes egy téma.

Rengeteg jó ötlet érkezett. Különböző korú és anyagi helyzetű emberek adtak különböző szintű tanácsokat.

És mi az eredmény, mindenki le lett pontozva.

Érdekes, így segítsen az ember...

Esetleg valaki megírhatná, hogy engem pl. miért pontoztatok le, én voltam aki a pénzügyi dolgok kézben tartását tartotta a legfontosabbnak.

2015. jan. 28. 19:31
 8/8 anonim válasza:
0%
Azért pontoznak le, mert idiótàk... ennyi
2015. máj. 8. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!