Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Tarthatok a cég telephelyén...

Tarthatok a cég telephelyén aligátort?

Figyelt kérdés

Tele van már az összes fa...szom, minden harmadik héten betörés történik a cégemnél, legutóbb is 1.500.000 Ft értékben vittek el szerszámokat, azelőtt is 3 láncfűrészem tűnt el, azon kívül rengeteg takarmány és építőanyag, hiába tartok mindent bezárva. Van három doberman amik éjszaka el vannak engedve, de valahogy mindig kijátszák őket, gondolom etetik vagy hasonló. Gondoltam rá hogy beszerzek egy aligátort, hátha hatásosabb lesz a betörők ellen, hátha jobban megijednek tőle. Az állatot magát be tudnám szerezni, etetni is tudnám, de kell hozzá valamilyen engedélyt szerezni? Nagyon el vagyok keseredve :(, éjjeli őrre nincs pénzem, pedig az lenne a legcélszerűbb. Ha ez így folytatódik a továbbiakban, teljesen tönkre fogok menni, mert minden pénzem a hiány pótlására és az utánajárásra fog elmenni. Tudom hogy kamunak tűnik a kérdés, hidjétek el, őrülnék ha az lenne, de sajnos nagyon nem az... :( Rendőrséghez hiába fordultam már több alkalommal is, ismeretlen tettes ellen nyomoznak, sosem találnak semmit, mondjuk szerintem annyira nem is erőltetik meg magukat.....

A válaszokat előre is köszönöm! :)

2017. ápr. 1. 16:21
 1/1 anonim ***** válasza:

Az aligátor szárazföldön nagyon ormótlanul, nehézkesen tud csak közlekedni, és nem is vadászik, ha nem vízpart közelében van (leginkább csak a vízbe vagy vízpartra tévedt dolgokat fogja meg, a szárazra inkább csak sütkérezni jár ki). Az meg ugye elég életszerűtlen, hogy a betörők beletaposnának a nyitott szájába, vagy építenél neki egy tavat-medencét. A betörők egyébként se a kis épített tavon keresztül akarnának betörni. Tehát legfeljebb ijesztgetésre jó, arra is csak nappal, mert látszik, éjjel a sötétben nem. Ráadásul drága is, megvenni is, meg a fenntartása is. Telephelyvédelemre konkrétan tökéletesen alkalmatlan, ha csak ez az egy célja lenne.

Mindenek a tetejébe ha az aligátorod mégiscsak megfogna egy betörőt, akkor téged legalább két-három oldalról is elítélnének, kb. 5 év a minimum amit le kell ülnöd még akkor is, ha az illető nem hal bele a "találkozásba".

Tehát ez így egy hamvában holt ötlet. Elhiszem amit írsz, ennél rosszabb helyzetek vagy esetek vagy körülmények is vannak az országban, és azt is elhiszem, hogy az elkeseredés fura ötleteket tud az ember eszébe juttatni. De egy aligátor nem a megfelelő módja annak, hogy távol tartsd a betolakodókat.

2017. ápr. 1. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!