Cirko kombi kazán esetében milyen lehetőségeim vannak a hőmérséklet szabályozására?
Persze h meg lehet tenni h naponta csak 2-3 alkalommal fűtesz be.
Azt is lehet h 1 radiátort lekapcsolsz, de az nem fogja csökkenteni jelentősen a fűtési költségeket, szóval túl sok értelme nincs, max annyi h az a szoba jól bepenészedik majd.
Legjobb a cirkót 70°C állítani .Ez a hőfok már meleget is ad,elég gyorsan ,és a kazán is kimélve van .Ez esetben ott kellene lenni a szoba termosztátnak,ahol többet tartózkodsz .Ehhez igazitanád a magadnak kellemes hőmérsékletet .
A szobatermosztátok nem hajszál pontosak .Jó magam is mellé akasztottam egy pontos hőmérőt,ennek megfelelően tudom hol kapcsol be ,megjelöltem.Ezt elég 1 x elvégezni .
Hogy így automatán hányszor kapcsol be a kazán ,és fűti fel a rendszert,az függ milyen gyorsan hűl ki az adott helység .Nálam teljesen hidegre hűlnek vissza ,mire annyira visszaesik a hőmérséklet,hogy induljon a fűtés .
Valójában ez sem jó,mert amit megtakritottam,az elmegy az újra felfűtésnél .3 ból 1 et,5 ből-2 radiátort ki lehet zárni,többet nem szabad,nem is érdemes .A radiátorok lezárásával erőltetve van a ker.szivattyú,zajosabbá válik,a csőrendszer meg jól vezeti a hangot .A víz gyorsabb áramlata felkavarja a radiátorokban leülepedett iszapot.A kazán előtt beépitett finomszűrő ettől eldugul,aztán keresik a hibát,miért áll le a fűtés .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!