Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Pici terrárium készítése üvegbe?

Pici terrárium készítése üvegbe?

Figyelt kérdés

Már évek óta szerettem volna egyet készíteni és most találtam is egy szép üvegecskét, amiben el lehetne készíteni, de azt mondják kell bele "activated charcoal" aminek nem tudom mi a becses magyar neve, de az angolul nem értőknek, szóról szóra aktív faszén lenne. Nos ez elvileg akváriumba kellék, de nekem alig egy maréknyi kellene, szóval venni nem szeretnék ilyet, ezért szeretném megkérdezni, hogy szerintetek kihagyhatom? Vagy esetleg van valami más, amivel helyettesíteni lehetne?

A másik amiben nem vagyok biztos, hogy tetejét rá lehet tenni és elég ha csak kilyukasztom egy kicsit a kupakot? Vagy lehet teljesen zárt?

Erről lenne szó:

[link]

2017. febr. 10. 20:09
 1/3 A kérdező kommentje:
*Helyesen talán florárium lenne.
2017. febr. 10. 20:47
 2/3 anonim ***** válasza:
Igen, ez inkább florárium. Kihagyhatod a szenet, ha valami hasonlóan közömbös, sötét színű, nem bomlékony anyaggal lazítani tudod a közeget (talajt). A faszén azért jó, mert sötét, egészen apró darabokra törhető, szinte porítható (de nem porszerűvé !).
2017. febr. 10. 21:51
 3/3 A kérdező kommentje:
Grillezésre használt faszenünk van csak, az is jó lenne? Nem tudom mennyire természetes. Más nagyon nem jut az eszembe, amit használni tudnék.
2017. febr. 10. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!