Hová kell menni átiratni a házat az én nevemre is, ha odaköltözök a páromhoz?
Az ő házában fogunk lakni, és azt szeretnénk, ha mindkettőnk nevén lenne, ezután vennénk fel közösen hitelt, és újítgatnánk.
Hová kell menni, milyen papírok kellenek, meddig tart, hogy néz ki a folyamat?
Előre is köszönöm.
Az átiratás azt jelenti, hogy a ház tulajdonjoga megváltozott. Ehhez egy ajándékozási vagy adásvételi szerződés kéne. Ezt eleve ügyvéddel kell csinálni, úgyhogy onnan ő elmond mindent.
Mondjuk eléggé furcsállom, hogy a párod belemegy abba, hogy az eddig kizárólag az ő nevén levő házban egy fillér befizetése nélkül (mert erről egy szót sem írtál) tulajdonjogot szerezz. Így szokták kisemmizni jóhiszemű szerelmüket gátlástalan, szerelmet hazudó nímandok.
Ha van pénzed, akkor egyszerű adásvételi szerződéssel megveszed tőle a felét. Annyi, hogy elmentek egy ügyvédhez, előadjátok, mit akartok, megírja az adásvételi szerződést, kiperkálod a vételárat meg az ügyvéd díját. Ezután vagy ti, vagy ő elviszi a földhivatalba, hogy bejegyezzék a tulajdonodat. Majd valamikor kapsz egy határozatot meg egy csekket az illetékről, és azt is befizeted.
Ha a párod van olyan lökött, akkor odaajándékozza neked, az eljárás tökugyanez, csak nem adásvételi, hanem ajándékozási szerződés készül.
Ha a férjed még esküvő előtt vette, neked egy petákod sincs benne, különvagyonnak számít. Tehát semmi furcsa nincs benne, hogy nincs kettőtök nevén, én a férjed helyében nem is mennék bele abba, hogy csak úgy odaajándékozzam a felét. Nő vagyok, és nincs és nem is lesz közös néven a ház, amiben lakunk, mivel egyedül én dolgoztam meg érte még a házasságunk előtt.
Egyébként bátran vehettek fel hitelt úgy, hogy adóstárs vagy, nem kell ehhez tulajdonrész. Ha netán arra kerül a sor, majd elszámoltok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!