Mit lehet tenni, ha éjszaka minusz körül van a szobámban?
Lehet kapni szigetelőt, purfix-et:
De ha most erre nem akarsz költeni, akkor:
Régi, rossz mackónadrág szárát tömd ki egyéb kinőtt, stb. ruhákkal, és az ajtó-ablak elé vízszintbe rakd őket oda, az alsó nyíláson nem fog tudni bejönni a hideg.
A függőlegesen futó nyílásokat alufólia-csíkokkal tömd ki. Igaz, hogy ha nyitod az ajtót, akkor az mind kihullik a helyéről, de amit éjszakára odaraksz, reggelig biztos ott marad.
Dupla pizsamába öltözni és jó vastag dunyhába jól betakarózni.
Nagyapáméknál még a 80-as évek elején-közepén is belülről volt jégvirágos az ablak egy-egy hidegebb éjszakán, és ez egyáltalán nem volt kirívó dolog a környéken. A hetvenes években meg még teljesen megszokott volt, országszerte is.
Gyanítom hogy a fűtési rendszer felújítása, a nyílászárók cseréje vagy a ház leszigetelése nem opció, különben nem írtad volna ki a kérdést. Így nem marad más, mint amit írtam.
Esetleg megpróbálhatod azt, hogy egy plédet összetekersz hengerbe, és az ablak alját eltömíteni vele, de nem hiszem, hogy ez túl sokat érne. Viszont nem kerül semmibe, úgyhogy vesztenivalód nincs vele.
Én elektromos ágymelegítőt használok. Bár nem ennyire rossz a helyzet, mint nálatok, de néhány hete, amikor -20 fokos reggelek voltak, 14-15 fok volt a szobában. Most 16-17 fok körül van.
Az ágymelegítő előnye, hogy egy elektromos radiátorral szemben 1 éjszaka (kb. 10 óra) alatt kb. 1 kWh áramot fogyaszt (~45 forint), míg egy elektromos radiátor óránként fogyaszt 1-2 kWh-t, tehát jelentősen megnövekedne a villanyszámla.
Gyerekkoromban nagymamamnal volt olyan ablak, hogy ha megalltam mellette, szinte ereztem, ahogy suvit a szel. O azt csinalta, hogy egy szonyegre karikakat varrt, par szog a falba es kvazi az egesz ablakot eltakarta vele. De akar megprobalhatod kartonpapirral is szigetelni azokat a helyeket, ahonnan jon a hideg. Csodat nem kell tole varni, de azert valamennyit segit.
Olyat is lattam, hogy teglat felmelegitett a kalyhan, majd berakta az agyba. Meg lehet probalni ugyanezt, csak forro vizet ontessz uvegekbe. Nem tudom mennyire mukodik.
Köszönöm, megpróbálom.
50 literes kazánunk van és nem is olyan rég csináltattuk, kb. 8 éve, de nagyon rossz. Az ablakokon befúj a szél mindenhol, látod, hogy fújja a függönyt is belülről.
lehet szivacscsíkot venni az ablakra.
Öntapadós, a vianniban vettük idén, pár száz forintos tétel.
Én minden szobát mérek, csík előtt reggel a negatív rekord öt fok volt, most már 12.
Rengeteg meleg szökik ott el.
"Az ablakokon befúj a szél mindenhol"
Ezt 1-2 óra alatt és minimális pénzből meg tudod csinálni, ha nem is tökéletesre.
Vagy gumicsíkkal (a szivacs is jó, de ez tartósabb) vagy van egy sziló+folpackos módszer, de azt csak hallottam, nem csináltam sosem. Guglizz rá, elvileg működik és tuti olcsóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!