Felrobbanhat a kazán?
Itthon folyton 30-32 fok van, tehát nagyon meleg. A kazán felszokott forrni 100 fokra, ilyenkor olyan szinten düng, hogy a kazánház ajtaja is mozog. Ilyenkor kinyitják az ajtaját és kész. De én nagyon félek....
Ha felrobban a kazán, akkor az egész ház felrobban?
Mondhatom nyugodtan ez egy életveszélyes üzemeltetési mód .
A kazánon is ott kell lenni a kis táblácskának ,hány fokig füthető fel .Ez mások biztonságát is veszélyezteti .
Elhiszem amit a kérdező ír,mert láttam remegni ilyenkor már az egész épületet is .Eltudják képzelni ha műszaki okból elfolyik a víz,és gőzössé válik ? A radar jelzi,valami idegen tárgy repül fél magasan .Romhalmazt hagy maga után .
Én biztosan szólnék a tulajnak,ha nem reagálna rá,jelezném a tűzoltóságnak ezt a tüzelési módot.
Ilyen esetben,a tűzet ki kell húzni a tűztérből,mert a biztonsági szabályzat ezt írja elő.Vizzel semmi féle hűtést nem szabad alkalmazni .
Aki nem volt kazánfűtő ne írjon erről véleményt.
Mi van ha elforralta a vizet,mert már rég ellenőrizték mennyi is van a tágulási tartályban ,vagy lehet hogy már csak a csőben van .Mi van ha biztonsági szelep pont akkor hibásodik meg ? Jobb félni,mint megijedni.A baj sohasem jár egyedül .
Bizony fel tud robbanni a kazán,ekkor a házban súlyos károkat tud okozni, valamint ha közvetlen mellette van valaki,az bizony bele is halhat.
Már ne hari,de miért is van szükség 30-32° fokra?? Kinek kell ez? 22-24 tökéletesen elegendő,maximum a fürdőbe legyen 26-28.
Egyrészt ez pazarlás,másrészt rizikózzátok a kazán felrobbanást is ,ha netán besz@rik valamelyik biztonsági elem. Tessék kevesebbet rárakni a kazánra, többször . Szólj annak aki megrakja,..hogy ne pazarolja a tüzelőt,másrészt ne játsszon mások életével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!