Nálatok is ilyen sokat megy a fűtés?
Hát a gravitációs rendszerben elég sok víz van (közelít a köbméterhez), azt sok energiába kerül felfűteni. Azonban sok víznek nagy a hőtehetetlensége is, vagyis csak lassan tud kihűlni. Egy óra alatt biztosan nem szabadna visszahűlnie annyit, hogy utána másfél órán keresztül melegítse újra ugyanolyan hőfokra a kazán, ott valami nagyon nem stimmel.
Nekem is gravitációs rendszer van, a ház ócska energetikai besorolással (G-s), de ha felfűtöm annyira a vizet, hogy a kezemmel még épp meg tudom érinteni a radiátort (kb. 55-60 fok), akkor kell neki vagy 3-4 óra, mire annyira hűl vissza, hogy egy szál alsógatyában kellemes ráülni (kb. 35-40 fok). És utána még vagy két órán át kellemes lenne rajta ücsörögni, ha nem nyomná a seggemet az öntöttvas radiátor, ekkor éri el a kb. 28-30 fokot a víz benne. Szóval nekem kb. 5-6 óra alatt hűl vissza 55-60-ról kb. 30-ra. Viszont utána kb. egy óra alatt visszamelegszik az 55-60 fokra, ha újra alágyújtok.
Szerintem nézesd meg szerelővel, nem tudom mi lehet a baja, de ez így nem normális dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!