Havi 220. 000 Ft-ból mennyire lehet jól megélni? Ti mennyiből tudtok gazdálkodni? Félretenni is tudtok valamennyit?
Tudom,hogy ezer ilyen kérdés volt és,hogy mindenkinek más az igénye,de én akkor is szeretném újra megkérdezni.
Párommal idén összeköltözünk (sosem éltünk még külön háztartásban)
Fix költségeink:
Lakás törlesztő 30 ezer ft/hó
A rezsit még nem tudjuk,kb 30-40 ezerrel számolunk.
(max 50 nm lakás lesz)
Az ételt kettőnknek 50 ezerből szerintem meg tudjuk oldani.
Havi gyógyszer 4000 ft.
Amit fixen magamra költök egy hónapban az 15 ezer ft.
Páromnak ez max a fodrász 1500 Ft.
Tömegközlekedés havi 6500 Ft
Plusz szórakozásra havi max 15.000 Ft. (ritkán járunk el)
Ez eddig 152.000 Ft
De azt nem tudom,hogy háztartásra külön mennyi szokott elmenni?? pl, mosószer,öblítő stb
Köszönöm a segítséget!
Az,hogy 220.000 Ft-ot ketten megkeresünk az nem igazán értem miért irritáló,átlag kereset alatt vagyunk mindketten, de minden esetre értem amit mondasz.
Persze nem panaszkodom,mert viszonylag jó helyzetben vagyok.
"A rezsi nálunk 100m2-es családi ház 25.000 kb. fűtés nélkül (fa). Vagyis nektek kb. fele ennyiből kellene kijönni."
Ezt jó tudni köszönöm :)
Szórakozásra nem lesz 15 elköltve ez tuti,csak inkább ezt is hozzászámoltam.
Körmös 3-4000 Ft,fodrász mivel hosszú és nagyon sok hajam van alaphangon 10.000 ft.
Persze ezt is megtudnám oldani olcsóbban de amíg nem muszáj nem fogom.
Én elég élelmesnek tartom magam. Ennek ellenére írta valaki, azt a kaviáros dolgot... Hát én nem tudom, hogy lehet kaján jobban spórolni. Mondjuk én próbálok egészségesen étkezni, mert az orvos többe kerül és így is már van néhány egészségügyi gondom.
Szóval én egyedül vagyok, de nekem egy hónapban az étel (minden, amit utcán veszek az is /és max. péksütit szoktam, vagy csokit, étterembe vagy büfébe sem járok/), szóval úgy jön ki egy hónapban 27-32000-re. Amikor ketten voltunk (igaz a volt páromnak tényleg nagy igényei voltak, pl. minden főétkezéshez hús, meg ilyenek /de ő jóval többet is keresett/), na akkor volt 80-100 körül a kaja.
A számlák nekem egymagamra 10 e körül vannak. Takarítószerek 5 e. Amit magamra költök szépségápolás is 5 e. Összességében én úgy 45-50-ből jövök ki egyedül egy hónapban+ lakhatás (aminek ára igényekről,környéktől,stb. függően változó). Ja és ez Bp.
Én úgy tapasztaltam ennél jobban nem lehet egészségesen kijönni egy személynek. És ebbe még nem is volt szórakozás vagy váratlan kiadások, betegség.
Mindig magamnak készítem el az ételt és 2 naponta főzők.
Napi 5 alkalommal étkezem egészségesen! Eddig ez nekem (csak saját magamra) 30.000 Ft volt.
Na most ha összeköltözünk ebből egy kicsit azért visszaveszek és úgy kalkuláltam,hogy kijövünk majd 50 ezerből.
Nem tudom miért gondolod ezt horribilis összegnek,más lazán elkölt kétszer-háromszor ennyit kajára.
14-es vagyok. Én is főzök. Sütni kb. heti 1x szoktam. Sokszor vacsorára csak szendvicset vagy bundáskenyeret eszek. Mégis nekem nem jön ki 30nál alább.
Számolgattam magamban, tegnap voltam zöldségesnél és kb 3000 Ft elment. És ez csak 1 hétre. Tehát csak zöldség-gyümölcs-tojás egy hónapban nekem 12 e körül van.
A rendelés meg nem tudom hol 600, expárom szeretett időnként, de legalább 3000 volt még ha csak két személyre pizzát rendeltünk is.
Nem tudom te hol élsz, de én bp-i árakkal számoltam.
14-es vagyok. Én is főzök. Sütni kb. heti 1x szoktam. Sokszor vacsorára csak szendvicset vagy bundáskenyeret eszek. Mégis nekem nem jön ki 30nál alább.
Számolgattam magamban, tegnap voltam zöldségesnél és kb 3000 Ft elment. És ez csak 1 hétre. Tehát csak zöldség-gyümölcs-tojás egy hónapban nekem 12 e körül van.
A rendelés meg nem tudom hol 600, expárom szeretett időnként, de legalább 3000 volt még ha csak két személyre pizzát rendeltünk is.
Nem tudom te hol élsz, de én bp-i árakkal számoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!