Járólapra járólap. Lehetséges?
Néhány éve járólapoztuk le a lakást, de olyan ócska minőségűvel, hogy magától pattog fel a máza. Ezerszer megbántuk, hogy spórolni akartunk, és mivel ronda, szeretnék újralapozni. Arra gondoltunk, hogy a régire tennénk az újat, hogy ne kelljen felszedni (társasház, és idegbeteg az alsó szomszéd), csak nem tudjuk, lehetséges-e. Ha igen, akkor kell-e valamit tenni a régivel, stb.
Láttam, hogy van ilyen kérdés, de mivel a régi lap alatt cementlap van, na meg ennek pattog a máza, nem tudom megítélni az oda tartozó válaszokat.
a legjobb, ha 1 szakképzett burkolót kérdezel meg erről. de az én véleményem az az, hogy szerintem lehetséges, mert alatta az alap az jó. mert neked nem azzal van a gondod, hogy az alap vagy a ragasztó elengedte volna a csempét, hanem magával a csempe felületével van a gondod.
namármost, ha erre a járólapra még teszel ragasztót+csempét, akkor az nem hiszem hogy utána feltudna válni valaha is.
Ha az eredeti lap normálisan ragasztva simán lehet, de mindenképen használnod kell tapadást növelő alapozót.
pl.:
Üdv!
Mélyalapozás után csemperagasztóval dryvit hálót kell felhordani a régi mettlachira vékony rétegben. Miután a ragasztó megszáradt, vagyis "kiszürkült" a továbbiakban el lehet kezdeni az új mettlachi letételét, ragasztását erre a rétegre. Mivel így a padlószint emelkedik kis mértékben, meg kell nézni, hogy az ajtók nyithatóak lesznek-e majd megfelelően (nehogy felüljön).
Ennek a hálónak nem én látom gyakorlati hasznát, a tapadóhíd a lényeg ami lehetővé teszi a kerámiához történő ragasztást.
Mire kell a háló?
Melyik az olcsóbb megoldás? Felszedni a régit és újratenni?
Meglévőre tapadóhíddal rádolgozni?
Vagy mennyi nagyvonalakban az anyagár különbség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!