Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kazánon leesik a nyomás. Mit...

Kazánon leesik a nyomás. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Egy 180nm-es ház, földszintjét fűtöm csak, kb.100 nm-et, egy Saunier Duval KLO 30-as kazánnal, 60 fokra állítva, kb. 5 radiátort lát most el, kb.7000-8000 wattot adnak így le hasra ütve. Tudomásom szerint ez a kazán lángmodulációs, de viszont azt vettem észre, hogy így, hogy nem fűtöm az emeletet a nyomás állandóan leesik, nem 0-ra, de ilyen 0.7-0.8 között van, bár a radiátorok melegek, ezzel nincs gond. De félek, hogy ez nem jó így.
2017. jan. 13. 21:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Csak tippelni lehet, mi a hibás.

Tágulási tartály rendben van? Légtelenítve van a rendszer?

2017. jan. 13. 21:19
 2/12 A kérdező kommentje:
Tágulási tartályt én nem látok, aztán lehet a kazánon belül van, ezt nem tudom, a rendszer légtelenítve van. Bár radiátorok melegek rendesen, amíg az emeletet is fűtöttem 53-54 foknál nem ment feljebb az előremenő, most 60-ig felmegy normálisan, de ez a nyomás bosszant.
2017. jan. 13. 21:26
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Csodálom,hogy megy 0.8 körül már hibával le kellene állnia.

Kb 1.5 kellene neki.

2017. jan. 13. 21:29
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha zárt fűtési rendszer, akkor mindenképpen kell lennie tágulási tartálynak. Mennyi a nyomás hidegen, és mennyi felmelegítve?
2017. jan. 13. 21:45
 5/12 anonim ***** válasza:

Hideg állapotban is (20 fok) legyem legalább 1.1-1-2

Melegen ez fel megy 1.7.1-8 is .

70 fokra állítsad,legalább érezhető a fűtés .

A tágulási tartály a kazán felső részén van elhelyezve,ami egy gumi labda .Ehhez nem kell hozzányulnod ,értéke gyárilag be van állítva .

2017. jan. 14. 10:15
 6/12 anonim ***** válasza:
Előző, ha a tágulási tartály megfelelően működik, akkor a nyomásnak körülbelül fél bárnyival szabad kitérnie.
2017. jan. 14. 11:12
 7/12 anonim ***** válasza:
53%

Ha kb 20 fokról melegitem a vizet 70 re,és a nyomás kb 1.1-1.2,akkor elérheti az 1.6-1-8 at is.Azért van a tágulási tartály,hogy befogadja felesleges vizet,már ahogy hűl pótolva vissza.Mivel zárt rendszerről van szó ilyen nagy volumenben tud a nyomás mozogni.

Ha nyitott rendszer lenne,akkor nagyon kicsit változna a nyomás,csak annyival amennyivel a tágulási tartályban emelkedne a viz szintje .

/kazánfűtő/

2017. jan. 14. 13:55
 8/12 A kérdező kommentje:
Most megnyitottam az emeleten egy radiatort, töltöttem a rendszerre, s nem esik a nyomás 2 órája töltöttem. Tegnap 2 óra alatt le is esett, amikor az emeleten nem ment.
2017. jan. 14. 14:29
 9/12 A kérdező kommentje:
Ha minden kötél szakad akkor az emeleten is használok egy radiatort, de nem nagyon akarom.
2017. jan. 14. 14:34
 10/12 anonim ***** válasza:

Mert volt levegő a felső radiátorban,helyére viz kerül,tehát ki van légtelenitve.Csak az egyik ágat szabad elzárni,igy mindig tele lesz vizzel .

Pont ilyen kazánunk van.22 fokról indulás nyomás 1.1

70 fok,nyomás 1.7 Bár kazán könyve ha jól emlékszem 1.5-1. ír,80 foknál már csöpög a biztonsági,mert 2.7 a nyomás .

teljesen felesleges a kezdő nyomás nagyra tenni,mondta a szerelő is karban tartásnál .

Kicsi nyomásnál meg nem is indul biztonsági okból .

/k.f/

2017. jan. 14. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!