A kazánban túl alacsony a nyomás. (0.6 bar) Hogy tudok rá nyomás adni?
A kazán (viessman vitopend 100) alján van egy fekete csap, amivel elvileg tudok rá nyomást adni. Nyitottam azon a csapon, de a mutató meg se mozdult. Esetleg az volt a baj, hogy a művelet közben nem volt bekapcsolva a fűtés?
(Sajnos a szerelő csak novemberben ér rá, addig megfagyunk...)
Igen.. Tavaly még rendben volt.. Egy csap van amivel nem vagyok tisztában a kazán alatt..
esetleg ha egy képet ha feltennék segítene?
Talán látszik a kazán alján a kép bal felső részén a kis fekete tekerő csap is.
A két kék csap közötti sarokszelep a meleg víz ellátás...gondolom,kombikazán.
Nem igazán látszik a fekete csap...de pl. nekem Baxi van,és bizony a feltöltéshez ki kell tekerni rendesen,nem csak egy negyedet~felet...ezt próbáld.
Nem kell,hogy "menjen" a fűtés közben.
Takarásban van a csövek egy része. Amit tudok, az a kazán csatlakozó-sorrendje, balról, jobbra:
fűtés, előremenő
melegvíz
gáz
hidegvíz
fűtés, visszatérő
Amit jól látok:
- a jobb oldali kék-csapos cső megy balszélre: az a fűtés előremenő.
- a bal oldali kék csap megy jobbszélre: az a fűtés visszatérő.
- a sárga cső megy középre: az a földgáz.
Amit kevésbé jól látok:
- úgy sejtem, hogy a jobboldali, legszélső függőleges cső megy a kazán balról második csatlakozójához, ami a melegvíz.
- És akkor, a középső, sarokszelepes rész megy a kazán jobbról második csatlakozójához, ami a hidegvíz.
Így, a # 5-ös válasz tippjére gondolok én is. Ha nem, akkor a # 6-os válasz határozottabb tekerős tanácsa segíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!