Mi lenne ésszerű döntés a jövőnket illetően?
Adott egy nagy családi,szülök àltal felépitett ház.
Alsó szint szülõk,felsõ szint lakható,de alakítani kell hogy teljesen betöltse egy lakás szerepét, külön kezelhetõ legyen,
Szülõkkel nimcs baj, en vagyok a võjelöltjük.
Pénz szûkében, de határozott tervekkel alakítsuk ki magumknak emeletet, vagy külön menjünk?
Ha alakítunk,azt két késöbbi örökösre tekintettel (párom és bátyja) hogy oldható meg hogy a befektetett pénznek.myoma legyen,bizonyìtható legyen?
Maradásra hajlunk,nem.akarjuk hitelbe vermi magunkat,se albérletezni,ráadásul elégnagy.a ház, hely az van.
"Szülõkkel nimcs baj"
Majd lesz, ha odaköltöztök.
Esetleg még most, a szülők életében elintézni a tulajdonlást, megállapítani tulajdoni hányadot a szülőkkel, testvérrel megbeszélve, és a szülőknek a két gyerekre átíratni.
Jelen esetben az 50-50% lenne a reális, illetve megosztani az ingatlant, hogy a földszint lesz a testvéré, az emelet a menyasszonyodé, (társasháznak nyilvánítva) de mindkét albetét a szülők haszonélvezetével terhelve.
Ezt aztán a földhivatalnak benyújtani.
5-ös vagyok
Azt lehagytam, hogyha társasháznak van nyilvánítva, két tulajdonossal, önálló albetétként, akkor ha mégsem tetszik az ottlét, akkor eladhatjátok, de a másik tulajdonosnak elővásárlási joga van.
Ehhez persze az is kell, hogy a másik lakástól szeparáltan, külön megközelíthető legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!