Miért nem jön a víz a csapokból?
A lefolyónál ha fagydugó alakul ki, akkor azon inkább csak a forró víz beöntögetése fog segíteni, granulátumok/sav/bármi nem. A dugulás is most, hirtelen kezdődött a hidegekkel?
Ha van mivel megmelegíteni, akkor sem látod hol lehet a hiba (maximum a kiépítést megnézve tudsz tippelni), úgyhogy a csöveket végig, vigyázva nehogy valami meggyulladjon (vezetékek, szigetelőanyagok, akármi a környéken).
És a dugulás miatt kevesebbet használtátok a vizet, így lehet valahol meg tudott fagyni...
Tehát a vízmű aknában van? Ott kellene olyan hőmérsékletet csinálni, hogy olvadni tudjon, aztán gondolom átnézni hogy nem levegősödött-e le, ilyenek (bár a házi vízművekhez nem igazán értek, mert vezetékest használok).
Szóval a dugulás se forróvízre, se vegyszerre nem reagál?
Akkor lehet érdemes lenne tényleg a duguláselhárítóval próbálkozni, bár írtad annak egyéb korlátjai vannak.
Azon kívül meg lehet próbálkozni megbontani (ha pl. pincében, látható helyen megy) és mondjuk dróttal próbálni valamit tenni, de ha lenne rá módod, gondolom megpróbáltad volna már.
Nos már van kiindulási alap, a házi vízmű. A szivattyú működik, felszívja a vizet, hidroforban van nyomás? A közeli kerticsapból jön a víz, ha kinyitod a fagycsapot?
Megannyi kérdés. Inkább keress a közelben egy vízszerelőt.
5. voltam. Csak hogy legyen kit lepontozni...
:)
"Ha segít, ha nem."
Rajtad semmi se segít, hiszen semmit se értesz hozzá, és úgy veszem észre, hogy nem is akarsz sok mindent tenni, csak hagyod, hogy mások találgassanak. Kérdésekre meg alig valami válasz...
Na én itt befejeztem, nekem van vizem.
:)
Az a gond, hogy ez házi vízmű, ide szerelőt kell hívni, ami nem éppen olcsó dolog. Ha vezetékes víz lenne, szolgáltatóval, akkor csak be kellene jelenteni az ügyfélszolgálatnál, kijönnének és megjavítanák.
Volt olyan a régi házunknál, hogy bejelentettük, elfagyott a víz, elmentünk a három házzal odébb található boltig, ott sokan voltak. Mire visszaértünk, már bemásztak a vizesek és az aknában dolgoztak, aztán kiolvasztották, ahol elfagyott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!