Érvényes-e a házirend megszavazása?
Figyelt kérdés
Egy egyszerű kérdés, de nekem mégis fejtörést okoz:
Zajt okozó magatartás módosul az alábbi szerint: munkanapokon: 8:20 óráig
Hétvégén: 8:16 óráig.
Leadott szavazat 5797/10.000
Elfogadó igen szavazat: 4825/10.000
Nem szavazat: 972/10.000
Én eddig úgy tudtam, hogy az igen szavazatoknak el kell érnie az 50%-ot.
Erről másképp rendelkezik a törvény ezek szerint?
Köszi a válaszokat!
2016. dec. 31. 10:15
1/7 anonim válasza:
Nincs 50%os határ, mitöbb a megismételt szavazásnál nincs érvényességi határ. azaz egy db szavazattal is lehet érvényesíteni valamit. Az első körös érvényességi határt is a házirend mondja ki.
2/7 anonim válasza:
Pl. Kiírják a lakógyűlést 12.31 17:00ra.Ha nincs meg a határozatképesséhez a létszám, akkor új gyűlést kell összehívni. Azt kiírják 12.31 17:30.Ez már a megjelentek létszámától függetlenül határozatképes! Szóval akár hárman is tudnak dönteni.
3/7 A kérdező kommentje:
és ha ez levél útján történő szavazás?
2016. dec. 31. 17:28
4/7 anonim válasza:
Milyen közösség ez a sok lakás? Gondolom, nem társasház, hanem lakásszövetkezet, vagy egyéb? Ettől függ, milyen törvény vonatkozik rá.
5/7 ede1219 válasza:
"Milyen közösség ez a sok lakás? "
Hol ír sok lakást?!
a tízezer nem a lakások száma, hanem -valószínűleg négyzetméter alapon számolt - tulajdoni hányadok összege.
6/7 anonim válasza:
Nem négyzetméter hanem hányad. Más súllyal esik bele egy lakás, egy garázs vagy egy üzlethelyiség. Úgy képzeld el mint egy pontrendszert.
7/7 anonim válasza:
Igen, valószínűleg igazatok van.
De a levélszavazás akkor is arra mutat szerintem, hogy viszonylag sok lakásról van szó, ha nem hívtak össze lakógyűlést. Ilyen esetben meg fontos a lakóközösség jellege.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!