Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Érvényes-e a házirend megszava...

Érvényes-e a házirend megszavazása?

Figyelt kérdés

Egy egyszerű kérdés, de nekem mégis fejtörést okoz:

Zajt okozó magatartás módosul az alábbi szerint: munkanapokon: 8:20 óráig

Hétvégén: 8:16 óráig.

Leadott szavazat 5797/10.000

Elfogadó igen szavazat: 4825/10.000

Nem szavazat: 972/10.000

Én eddig úgy tudtam, hogy az igen szavazatoknak el kell érnie az 50%-ot.

Erről másképp rendelkezik a törvény ezek szerint?

Köszi a válaszokat!

2016. dec. 31. 10:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Nincs 50%os határ, mitöbb a megismételt szavazásnál nincs érvényességi határ. azaz egy db szavazattal is lehet érvényesíteni valamit. Az első körös érvényességi határt is a házirend mondja ki.
2016. dec. 31. 10:40
 2/7 anonim ***** válasza:
Pl. Kiírják a lakógyűlést 12.31 17:00ra.Ha nincs meg a határozatképesséhez a létszám, akkor új gyűlést kell összehívni. Azt kiírják 12.31 17:30.Ez már a megjelentek létszámától függetlenül határozatképes! Szóval akár hárman is tudnak dönteni.
2016. dec. 31. 12:25
 3/7 A kérdező kommentje:
és ha ez levél útján történő szavazás?
2016. dec. 31. 17:28
 4/7 anonim ***** válasza:
Milyen közösség ez a sok lakás? Gondolom, nem társasház, hanem lakásszövetkezet, vagy egyéb? Ettől függ, milyen törvény vonatkozik rá.
2017. jan. 1. 10:11
 5/7 ede1219 ***** válasza:

"Milyen közösség ez a sok lakás? "

Hol ír sok lakást?!

a tízezer nem a lakások száma, hanem -valószínűleg négyzetméter alapon számolt - tulajdoni hányadok összege.

2017. jan. 1. 11:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem négyzetméter hanem hányad. Más súllyal esik bele egy lakás, egy garázs vagy egy üzlethelyiség. Úgy képzeld el mint egy pontrendszert.
2017. jan. 1. 11:53
 7/7 anonim ***** válasza:

Igen, valószínűleg igazatok van.

De a levélszavazás akkor is arra mutat szerintem, hogy viszonylag sok lakásról van szó, ha nem hívtak össze lakógyűlést. Ilyen esetben meg fontos a lakóközösség jellege.

2017. jan. 1. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!