Falra tenni tilos!?
Figyelt kérdés
Új építésű albérletbe költöztünk, társas házról van szó, kb 8 lakással. A lakás nem túl nagy, 40 nm, és azt a szabályt kaptuk, hogy semmit sem lehet a falra tenni. Egy órát sem. Szerintetek ez így jogos? Nagyon nehéz a térkihasználás így, hiszen egy darab polcos sem tudunk feltenni, sem előszobai fogast. Ami van, azokat dobhatjuk ki vagy adhatjuk el, hogy valami mást találjunk ki helyette. Az elején ezt nem említette senki, csak már a házirendben szerepelt. Tényleg jogos az, hogy még egy faliórát sem rakhatok fel, vagy egy fali polcot a fürdőbe? Értem én, hogy nem akarja, hogy szétfurkáljuk a falat, de én ezt túl szigorúnk tartom.2016. jún. 23. 18:09
1/7 anonim válasza:
Szerintem is túlzás, de szerintem mindenki azt foglal a házirendbe amit akar és azt kell betartani.
2/7 anonim válasza:
Azért illene a "házirendet" már szerződéskötés előtt megmutatni!
3/7 anonim válasza:
Mi egy nagyon aranyos nénitől béreljük a lakást, soha nem ellenőrzött minket, túl sok pénzt sem kér el, de ő is kérte, hogy ne fúrjuk meg a falakat. Volt már előttünk az elmúlt 10 évben 4 másik bérlője is, ők is betartották, kérte, hogy mi is tartsuk be. Én valahol jogosnak érzem. Ha mindenki csak 5 lyukat fúrt volna a nappaliba, már most egy sajtreszelő lenne a lakás. De mondjuk mi minden ilyet előre letisztáztunk, a szerződés aláírása előtt. Annak én sem örültem volna, ha ilyen meglepetések utólag jönnek elő.
4/7 anonim válasza:
Ez jellemző. Ez az albérletes lét egyik nagy hátránya. Mi is így voltunk minden bérleményben
5/7 anonim válasza:
Azért egy órát felrakni igazán engedhetne. Mi úgy adtuk ki a lakásunk, hogy falra ha valamit akar azt tehet, de csempét nem fúrhat. De még egy órát se tett fel. Azért érthető, mert ha 20 évig adja ki a lakást és mindrn bérlő máshova fúr valamit akkor totál szétmegy a fal, A téglát meg nem tudja visszaállítani.
6/7 anonim válasza:
Ha nincs műszaki akadálya én sem értem, hogy miért nem engedi, max ha elmész akkor ki kell festened.
Nem lehetetlen, hogy (írtad, új építés) falfűtés van? Ráadásul mivel a társas házirendje tiltja esetleg házközponti fűtéssel? Így már érthető lenne!
7/7 anonim válasza:
Ezt még a régi épitésűeknél is meg szokták tiltani... nem egy vadiuj lakásban. Ez az első albérletetek? Egyébként szerintem próbáljatok vele egyeztetni. Olyasmit, amit otthagytok utána, biztos enged fölrakni, pl. fürdőszoba polc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!