Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Termosztáttól fogyhat kevesebb...

Termosztáttól fogyhat kevesebb gáz?

Figyelt kérdés
Tegnap cseréltem le a régi szobatermosztátot egy computherm digitálisra 0.1 fok kapcsolási érzékenységgel. Meglepve veszem észre, hogy a tegnapi 10 köbméter helyett ma 8 fogyott el, s az idő is szelesebb, mint tegnap, s sokkal jobb az idő a házban. Létezhet ez?
2016. dec. 28. 16:27
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Előző: nem okos vagy te, hanem okoskodó.

Az ilyen "fűrészelő" gázfelhasználásnak az eredője nagy vonalakban ugyanott van. Mint fentebb le van írva, a mechanikus a fűtés végén később kapcsol ki, de a fűtés elején később is kapcsol be. Vagyis amit itt elveszít, azt amott megnyeri.

Azt milyen leírásban olvastad, hogy egy digitális termosztát érzékelője gyorsabban veszi át a szoba hőmérsékletét, mint a mechanikusé? Linkelnéd nekünk, tudatlanoknak?

Oké, hogy el vannak téve a fűtésszámláid, de melléjük van tűzve az adott téli hónapok átlaghőmérsékleteinek kimutatása is? Biztos nem hiszed el nekem, de ha kint hidegebb van, akkor magasabb a gázfogyasztás.

A mostani téli gázfogyasztás várhatóan sokkal magasabb lesz, mint a régi termosztátod idején bármelyik évben. Nem azért, mert elromlott a szuper termosztátod, hanem mert a kb. 15 éve nem tapasztalt hideg időben sokkal nagyobb a házad hőleadása, amit pótolni kell.

Azt amúgy mikor álmodtad meg, hogy itt intelligens termosztátról van szó? Nincs kizárva ugyan, ahogy az sincs kizárva, hogy a NASA legújabb fejlesztését használja a kérdező, de a leírásban ilyen nem szerepel. Nagy valószínűséggel egy egyszerű, mezei digitálisról van szó (mint ami nekem van), ami ugyanazt tudja, mint a régi mechanikus, csak a kapcsolási érzékenysége más.

2017. jan. 4. 07:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!