Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Panelházak műszaki adatait...

Panelházak műszaki adatait honnan lehet megtudni?

Figyelt kérdés
Neten nem sok mindent találtam, mert ennyire specifikusan valószínűleg nem kerülnek ki adatok. Engem legfőbbképpen az emeletek közötti födém vastagsága érdekelne, illetve anyaga, szerkezete. A sztori annyi, hogy földszinten lakunk, és három év alatt már négyszer kacsintott vissza a szennyvíz a wc-ből, elárasztva a lakást... már k*szottul tele van vele a tököm, a dugulások elhárításán kívül semmi nem történik. Hiába kezdeményezem a gyűléseken a csőrendszer felülvizsgálatát és korszerűsítését. Érthető, nem őket önti el a szarlé félévente, tehát nem érdekli a többieket... most kitaláltam, hogy a wc-ben a pince felé lefúrok egy 16-os lukat hiltivel, aztán ha jön a trutyi szépen menjen lefele a pincébe, ott mégiscsak kevesebb kárt tesz mint a lakásba, bútorokba, szőnyegbe, lamináltpadlóba stb stb. Nyilván azért ehhez nem értana tudni, milyen vastag a födém amit át kell fúrnom és a vasazat vagy egyéb esetleges réteg/akadály ha van benne hogyan helyezkedik el, tehát egyáltalán ki tudom-e vitelezni ezt az egészet.

2016. dec. 27. 14:03
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

El is felejheted. A vasalas nem csak itt-ott van benne, hanem haloszeruen, egymast fedo modon. Fuggolegesen lefurni egy lyukat kb. eselyed nincs anelkul, hogy vasba ne utkoznel.

Ha a tarsashaz kozos kepviseloje ilyen tehetetlen, javaslom fogadj ugyvedet es pereld be a hazat, kerj karteritest a tonkrement padlod, butoraid, szonyeged miatt. A masodik per elott hidd el, meg lesz csinaltatva a csatorna...

2016. dec. 27. 15:07
 2/4 anonim ***** válasza:

Más a panelek és más a házgyáriak adata. De minden ház közös képviselőjénél kellene lenni a ház építési terv rajzának.

Én egy panelban laktam. Ott a gyerekkocsi tároló fölött ment a szennyvízvezeték, vagy a kukatároló alján volt eldugulva. Ott kell megnézetni, és esetleg kicserélni. Ha házgyári, azt nem tudom.

2016. dec. 27. 15:40
 3/4 anonim ***** válasza:

A wc hátfal mögött kezdeném a vizsgálódást.

Nálunk legalábbis ott nincs rendes föém, annak láthatóan vége van, csak valami utólagos elválasztás a szintek között. Ha jól láttam hungarocell darabkákkal van kitömködve a csövek közt oszt rányomva valami kiegyenlítő habarcs.

Kézi vésővel próbáld be.

Ha ottntudsz áttörést csinálni, már csak adni kell hátrafele lejtést a wc padlónak, meg hagyni rést alul a hátfal alatt, aztán folyhat a fos a pincébe

2016. dec. 28. 02:02
 4/4 A kérdező kommentje:
Azt hiszem a 3. választ járom körül nagyon innovatívnak találom! Köszi :)
2017. jan. 13. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!