Szerintetek hol jobb lakni, kertes házban vagy panelban? És miért?
Amikor a gyerekek kicsik voltak, akkor kertes házban kertvárosban. Amikor már eljártak szórakozni, nagyobb tégla lakásban a városban.
Most, hogy idősebbek lettünk és a gyerekek kirepültek, kisebb tégla lakásban a városban, de csendes helyen.
Mindkettőnek van előnye is, és hátránya is. Kinek mi a fontos ezekből, ott érzi jobban magát.
Ez az életkor vagy élethelyzet alapján akár változhat is.
Panelban nottem fel, most kertes hazban elunk ketten anyuval, semmiert nem mennek vissza tobbet panelba. Borzaszto depressziv, zart, ki kell menned az utcara, hogy friss levegot szivj, azt is hallod, ha a szomszed felall a fotelbol... sot meg kamerat isis szereltek fel anno a mi ajtonkra iranyitva, hogy lassak mit csinalunk... sokszor hallgatoztak poharral a falon a szomszedok, a sajat szememmel lattam, amikor kiskoromban atmentem jatszani. Mindenert szolnak. Kicsit hangosabban csukod be egyszer az ajtot, csak egyszer fuss ossze valakivel, jon a fel oras szentbeszed nem szamit, hogy te mennel iskolaba. Stb stb
En nagyon nem szerettem.
Van ez a mondas panellakoknal, hogy egy jo izut fingani se lehet,mert hallja az egesz haz... es ez tenyleg igy van
Ehhez kepest a mostani kertes hazunk maga a szabadsag!
25 évet laktam muszájból panelban, soha nem mennék vissza. Nem sorolnám fel a listát, hogy miért nem.
Elég legyen annyi, hogy törtem rajta a fejem, hogy vajon mi az, ami mellette szólna - hát semmi sem jutott eszembe. Egyetlen érvet nem tudok mondani a panel mellett.
(Persze, jó volt a panel anno, amikor a háztartások többsége nem volt összkomfortos, még a városokban sem. Fürdőszoba semmi, tisztálkodás teknőben a konyhában, közös vécé a folyosó végén, nyolc-tíz lakásra egy. Na ehhez képest tényleg előrelépés volt a panel akkoriban. De ma már nem ez a mérce.)
Kérdés, hogy a kérdező a panelt minden lakás szinonimájaként használja, vagy konkrétan a vékony falú, zajos házgyári lakásokra gondol.
Mert egy jó infrastruktúrájú belvárosközeli (pl.: megyei városban) téglalakásban lakni dolgozó felnőttként remek. Nem kell füvet nyírni, levelet gereblyézni, havat lapátolni munkaidő után, hanem pihenhet az ember a csendes lakásban. Viszont szórakozóhelyekért se kell kocsiba ülni, gyalog elérhető. Kisgyerekkel orvos, patika, iskola, óvoda sétatávra. Nyáron nyugodtan elmehetsz nyaralni két hétre is, nem ég ki a fű, szárad le a veteményes a konyhakertben, csak a postaláda ürítését kell megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!