Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Megéri LED égőket venni?

Megéri LED égőket venni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Azon gondolkozom, hogy lecserélem az égőket a lakásban LED-esekre. Elvileg sokkal kevesebbet fogyasztanak és soha nem égnek ki (15-20 év). Fogok tapasztalni valami különbséget? Gondolok itt a színre például.

2016. dec. 11. 23:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Meg. De csak normális márkát, nem kínai vackot.
2016. dec. 11. 23:37
 2/11 A kérdező kommentje:
Például?
2016. dec. 11. 23:41
 3/11 anonim ***** válasza:
74%
Alapvetoen hibas feltevesbol indulsz ki, miszerint 15-20 evig mukodnek. El foglak keseriteni, a legnevesebb gyartok LED-jei sem birjak ki ennek a felet sem.
2016. dec. 11. 23:58
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Osram, Philips, GE. Talán még a V-tac is jó, nekem van pár éve a konyhában, de csak napi fél órát megy kb. Amúgy kínaiból is ki lehet néha fogni jókat, de nagyon lutri. Nagy részük gagyi, látszik az 50 Hz-es villogás vagy túlmelegszenek és pár hét/hónap után kipurcannak, stb. De tény, hogy abból is van olyanom, ami 4-5 órát ég naponta és már bírja 2 éve (és kb 500 ft volt).
2016. dec. 11. 23:58
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
A LED ha hidegen üzemel, akkor tényleg kb örök élet. A gond az, hogy ritka a normális hűtésű izzó és melegbe pusztulnak bele.
2016. dec. 12. 00:00
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlatilag is sokkal kevesebbet fogasztanak. Nem feltétlenül kell világmárkát választani, lehet olcsón is megfelelő minőségűt kapni (Obiban, Ikeában). A színhőmérséklet fel van tüntetve a dobozon, lehet olyat kapni, ami hasonló fényű, mint a hagyományos izzó (kellemesen sárgás, nem hideg kékes).
2016. dec. 12. 00:56
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Meg. Bőven
2016. dec. 12. 02:15
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ki kell szamolni, altalanos iskolas szintu matek.

A "soha nem egnek ki" meg tenyleg nagyon elvi dolog :) Bizony tonkremennek azok is.

2016. dec. 12. 09:22
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

A színhőmérsékleteket nézd meg mindig. A hagyományos izzóé 2700K, ez nem lesz zavaró.És a 4200-4500K körüli a fehér. A 3000-3500K már sárgás eléggé, az 5000 felettiek meg kékek. A hideg-meleg fehér kicsit tág fogalom rajtuk, én a pontos értékűeket veszem.

Mindenképpen megéri. Ott cseréld előbb ahol sokat világítanak. Garit mindig tartsad szem előtt.

2016. dec. 12. 10:22
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Én szépen fokozatosan tettem meg a cserét. Annkidején a hagyományos izzólámpáról is úgy álltam át kompakt fénycsőre, hogy ami kiégett, ahelyett vettem kompakt fénycsövet. Ha egy háromágú csillárban égett ki egy izzószálas, na akkor mind a hármat lecseréltem, nem akartam bohóckodni, hogy nem egyforma égő van benne.

Pár éve pedig a kompakt izzóról a led-re való váltás zajlik nálam.

Az elején vettem pár hamar kiégő olcsó gagyit. De például a Verbatim led égőkkel elégedett vagyok és 1 W-ból 100 lument ki tudnak hozni, ami azért kedvező. Tehát ha egy 800 lumenes égő 8W körül fogyaszt, az már valóban takarékos. És elfogadható áron van, nem úgy mint a Philips. Én is, mint az előttem szólók, a meleg fehér színhőmérsékletű világító testeket szeretem. Kb 2700-3000 K színhőmérséklet az, amit kedvelek.

Elég nagy a ház, és ahhoz, hogy a közlekedéshez egy minimális fény mindenütt legyen, legalább 10 égőnek mennie kell. Nem mindegy, hogy darabja 60W teljesítményű, vagy darabja csak 6W és mind a 10 kitelik 60 wattból!

2016. dec. 12. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!