Milyen bevált házi készítményű recepteket ajánlotok?
Minden féle érdekel!
Tisztítószerek
Tisztálkodási dolgok
kozmetikai dolgok
egyéb kenceficék
stb....
"ecet nagyon jó vízkőoldásra."
Nem jó,arra a sósav való.Az étkezési ecetet nyugodtan hagyd meg a főzéshez.
"Én nem hoznék sósavat a házamba, az egészen biztos!"
Az a te dolgod. :-) Évek óta keringenek a neten ezek a ecetes praktikák,de azon kívül,hogy büdüs,savanyú szagú lesz tőle minden,másra nem igazán való.Élelmiszer iparban citromsav alapú vegyszerrel dolgoztunk,másra meg a 30% sósav.Ahol komolyab vízkövesesedés van az étkezési ecettel semmire nem mész,felületi néhány tized mm réteggel talán megbírkózik,de az meg kicsit erősebb törléssel egyébként is lejön:-)
Mivel gyakran takarítok és nem várom meg, hogy vastagon álljon a vízkő, nekem elég az ecet. De biztosan vannak olyan helyek, pl. ahogy említetted, egy üzemben, ahol a sósavra van szükség.
Az ecetszag egy pillanat alatt elszáll. Persze nyitott ablaknál takarítok ilyenkor.
Szóval durvább lerakódásoknál még nem próbáltam, de ha néhány naponta tisztítjuk a vízköves felületet, akkor megteszi az ecet. Tartok egy kissé a sósavtól, mert annak nagyon erős a maró hatása. Én meg nem szeretek vegyvédelmi öltözetben takarítani :)
"de ha néhány naponta tisztítjuk a vízköves felületet"
:-) A vízkő látható kialakulásához min.hónapok kellenek még a 18-20 nk keménységű víznél is.Az enyhe fehéres ún mészfolt az nem vízkő,és semmiféle vegyszerezés nem kell az eltüntetéséhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!