Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Átvertek a tűzifával? Képpel!

Átvertek a tűzifával? Képpel!

Figyelt kérdés

Két m3-t hoztak 105.000 Ft-ért és ezt kaptunk.

Ráadásul vizes is.

[link]

2016. nov. 18. 12:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Kérdezted az árat.

Hát hasonlítsad össze:

[link]

2016. nov. 18. 14:53
 12/16 anonim ***** válasza:
77%

Téged egy dologgal vertek át: a mennyiséggel. Ugyanis 2 m3 helyett majdnem 4 m3-t vittek, a ganajok. (Nyilván a jobb oldalon állók is beleszámítanak, friss vágásúnak tűnnek.)

Hogy vizes a fa: ilyenkor már mit vártál? Még ha létezik is valahol tavalyi vágás (ami nem túl valószínű), de az már hetek óta egyfolytában az esőn áll az erdészetnél, jól megszívta magát vízzel. Simán felmegy a víztartalma 30 %-ra, ezt a sok vizet tüzeléskor mind el is kell párologtatni, rengeteg fa felhasználásával.

Ezért szoktak télen már akácot venni, mert az legalább elég vizesen, bár annak is a fele a víz elpárologtatására fordítódik, tehát nem egy értelmes megoldás.

Hogy drága? Hát nyilván megkérdezted, mennyiért adják, nem?

Ha nekem azt mondják, hogy a fa köbmétere egymillió forint, én megrendelem, és leszállítva tényleg egymillió forintot kérnek tőlem, az nem átverés, hanem egy teljesen korrekt üzlet. Azt kaptam, amit ígértek.

Hogy nem sok eszed van, ha ilyen drágán is megrendelted? Hát, ezzel egyet kell értenem.

2016. nov. 18. 16:22
 13/16 anonim ***** válasza:
28%
Nekem ezek a vékony gallyak nem tűnnek tüzfának, illetve a lopott fa jobban ráillik. Mi valamikor (még a régebbi házban) mindig 10 mázsa aprított akácot vettünk, azok sokkal vastagabbak és szárazak voltak. Mivel régi ismerős volt, akik szállította és számla is volt, fel sem merült, hogy kevesebb vagy lopott lenne. A képen látható mennyiség kevesebbnek látszik. És ha vizes, az akác ég, na de ez csak füstölni fog.
2016. nov. 18. 21:20
 14/16 anonim ***** válasza:
55%

Ez bükk és egy kevés gyertyán. De az biztos, hogy nem 2 köbméter. Ugye erdei köbméterről beszélünk, nem pedig simáról?

Ennyi pénzért majd 4 erdei köböt kellene kapni konyhakészen. S ez szerintem nincs olyan messze tőle. Most körülbelül 20 ezer forint egy köbméter méterfa, s ezt dolgozzák fel, s teszik rá a hasznukat.

Nem értem én sem a felháborodásodat, ha ennyiért volt megbeszélve, s te ennyit a adtál a 2? köbméterért, akkor mi a gond? A fát SEMELYIK kereskedő sem fogja szárítani. Nem várható el, hogy több millió forintnyi fában álljon évekig a pénzük. Szárítani a vevőnek kell!

Azt tanácsolom, ha teheted rakd össze egy téglatest alakra a kupacot, tehát egy kicsit szebben mint most, mindenhol egyforma magas legyen. Mérd meg, írd le a három méretet, s akkor meg tudjuk mondani, hogy átvertek-e vagy sem. De véleményem szerint nem lettél átverés áldozata, mert ez közel 4 erdei köbméter.

2016. nov. 19. 01:14
 15/16 anonim ***** válasza:
74%

"Két m3-t hoztak 105.000 Ft-ért"

Magyarországon nem tiltja törvény, így bárki szabadon lehet tejesen hülye!!

(Mint ahogyan ezt a fenti példa is mutatja.)

2016. nov. 19. 23:27
 16/16 anonim válasza:
Kettes, téged is átb.sztak mi 30 mázsát vettünk 70000-ért
2017. jan. 26. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!