Valaki képbe van itt a tüzifával?
Az a problémám, h vettünk 3 m3 fát, de összeraktuk és kijött, h csak kb 2,6-2,7 m3.
Na most ilyen esetekben mit lehet tenni?
Vagy esetleg megelőzni, mert valszeg fogunk még venni.
Egyébként full legális volt minden tehát van róla számla, h vásároltuk.
Vagy esetleg ki az akit érdemes elkapni és kicsit megruházni?
Mert apám szerint nem az alkalmazott tehet róla, aki kiszállította.
De akkor ki?
Jó rendben van, de ez nem hozzáállás szerintem.
Hogy örüljek, mert engem nem vertek át annyira.
Azért ez elég durva, h így gondoljátok, h na átvertek nincs abban semmi.
Majd akkor én is csak az összeg felét adom oda aztán mehetnek.
De azt ne felejtsd el, hogy azért került annyiba!
Ha meg lett volna a teljes mennyiség, akkor nem annyiba kerül. Az ember meg a legolcsóbbat keresi. Ezzel tudnak lemenni az árral az eladók. Miért nem vettél drágább fát, az biztos meg lett volna. Ezt elhiheted.
Összeraktátok,de hogyan?Az erdei m3 az 1x1x1,7m.
Annak a súlya kb 5-6 q
Héééééé, az volt kiírva, h ft/m3, nem pedig Ft/ 0,7 m3.
Az meg alap, h úgy mértük, ha a sima m+ vettük volna, akkor nem lenne probléma:D
Te nem 0,7 m3-t kaptál 1 m3 helyett!
Mert akkor csak 2,1-t tudtál volna kirakni!
Nagyon is jól jártál, nincs okod megruházni senkit.
Az a baj, h ti elég lazán veszitek, ha na lehúztak 1 m3 fával, szal h 5öt rendeltél és 4et hoztak ki.
Mi 17,5 ezerért vettük köbméterét, gondolom te se nagyon kaptad meg olcsóbban.
Szal ebből csak azt akarom kihozni, h neked lehet nem téma, h lenyúltak majdnem 20 ezer forinttal, de nekem igen és a legfontosabb, h nem szeretnék ebből rendszert csinálni.
Megállapodtunk valamiben, hogy hoz 1m3 fát x összegért, ő nem annyit hozott akkor ne én legyek már a fa*sz, mert nem nézem el.
Nem tudom ő mit szólna, ha én is csak a megbeszélt összeg x részét adnám oda.
Na jó mindegy ,majd lesz valahogy ti meg nyugodtan fizessetek a semmiért :)
Mindig mindenki hazudik és mindenki csal. Fára ez főleg igaz. Én ezt eleve bele szoktam kalkulálni és nem bosszankodok rajta. Szerintem kár emiatt balhézni. Legfeljebb legközelebb mástól veszel.
Én is rendeltem már sok helyről, ahol átvertek, onnan nem vettem többet. Szerencsére sikerült találnom egy elég korrekt fást. Tőle hozatok rendszeresen. Szerencsére ő is rájött hogy hosszú távon kifizetődőbb neki is a korrektség, mert így állandó vevői lesznek.
A másik dolog ezzel kapcsolatban, hogy van az ömlesztett köbméter fogalma. Az mindig kevesebb lesz, mint a szépen szorosan összerakott fa. Esetleg legközelebb kérdezz rá, hogy hogyan értendő a köbméter és csak akkor hozass, ha megfelel. Gondolom a kereskedők nem véletlenül nem hívják fel a figyelmet, hogy ömlesztett köbméterről van szó. Mondjuk ez sem a legtisztességesebb.
És még egy utolsó megjegyzés: Az utóbbi egy évben itt is jócskán felment a fa ára, de így is jóval olcsóbb, mint nálatok.
Én így látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!